Suceava ar putea intra din nou în carantină. Avertismentul primarului: Discutăm de viaţă şi de moarte. Vă implor, să respectăm regulile

Municipiul Suceava ar putea intra din nou în carantină la începutul lunii decembrie, din cauza creşterii ratei de infectare cu COVID-19. Primarul Ion Lungu avertizează că numărul de cazuri de infectare creşte progresiv, iar în acest ritm sunt şanse ca, la începutul lunii decembrie, oraşul să se confrunte cu şase cazuri active la mia de locuitori.

Judeţul Suceava a fost cel mai mare focar de coronavirus din România, iar municipiul reşedinţă de judeţ şi opt comune învecinate au fost plasate în carantină timp de două săptămâni, începând din 30 martie.

Primarul Sucevei i-a îndemnat pe localnici să respecte regulile sanitare, deoarece există riscul ca oraşul să intre din nou în carantină.

„Dragi suceveni, de la sfârşitul săptămânii trecute am intrat în scenariul roşu. Creşte numărul de cazuri progresiv în fiecare zi. Ieri am ajuns la 3,31 de cazuri active la mia de locuitori. Dacă continuăm aşa, avem toate şansele să ajungem la începutul lunii decembrie la şase cazuri active la mia de locuitori, când se poate pune problema de intrare în carantină, conform precizărilor Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus Ion Lungu, conform Hotnews.

Ce se întâmplă cu şcolile din Suceava

Despre situaţia şcolilor, primarul din Suceava spune că membrii din consiliile de administraţie propun scenariile pentru următoarele 14 zile în funcţie de situaţia din fiecare unitate de învăţământ, aşa cum s-a întâmplat în municipiu.

„(…) Pierdem oameni dragi în oraşul nostru aproape în fiecare zi. Nişte oameni iresponsabili ne trimit la Constituţie că nu respectăm drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Aici discutăm de viaţă şi de moarte. Vă implor, dragi suceveni, să respectăm regulile, să ajutăm indirect cadrele medicale din spital, care sunt epuizate în urma bătăliei pe care o duc cu acest virus nemilos de peste jumătate de an”, le-a transmis sucevenilor primarul Ion Lungu.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here