Adrian Mititelu, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală

Curtea de Apel Craiova l-a condamnat, joi, la 3 ani de închisoare cu executare pe Adrian Mititelu pentru evaziune fiscală în dosarul privind transferul fotbalistului Mihai Costea la Steaua. Decizia e definitivă, potrivit portalului instanței

Finanţaţorul echipei de fotbal U Craiova 1948, Adrian Mititelu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în dosarul fotbalistului Mihai Costea, transferat la FCSB, echipă finanţată de Gigi Becali. Decizia este definitivă.

„În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie. În baza art 66 alin 1 lit a şi b C.pen interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsa complementară, pe o durată de 3 ani, ce se va executa conform art 68 alin 1 lit c) C.pen. În baza art 65 C.pen interzice inculpatului exercitarea aceloraşi drepturi cu titlu de pedeapsă accesorie. În baza art 12 din Legea 241/2005 interzice inculpatului dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţiile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi în baza art 13 din Legea 241/2005 comunica Oficiului Naţional al Registrului Comerţului o copie a dispozitivului hotărârii judecătoreşti definitive“, se arată în hotărârea judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here