Transportul elevilor în Olt, controlat de polițiști. Zeci de șoferi, amendați pentru nerespectarea distanțării

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, în colaborare cu cei din cadrul structurilor de ordine publică și poliție rutieră, au acționat pe raza județului, în ultimele două săptămâni, pentru verificarea respectării normelor sanitare si a legalității privind transportul de elevi la și de la unitățile de învățământ în context COVID-19. Dacă oamenii legii nu au depistat nereguli în microbuzele școlare, au descoperit că în transportul persoane regulile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus nu sunt respectate. Oamenii legii au aplicat zeci de amenzi, cele mai multe pentru nerespectarea distanțării între călători.

Acțiunea s-a desfășurat zilnic, în zilele lucrătoare, exclusiv pe două intervale de timp, ce au acoperit intrarea/ieșirea elevilor în/din unitățile de învățământ, respectiv: 07.00-09.00 si 11.30-13.30.

„Zilnic, în medie, au participat peste 35 de politisti. Cu ocazia acțiunii desfășurate au fost efectuate mai multe controale în trafic, fiind controlate 345 de autovehicule destinate transportului de persoane, din care 120 transport școlar elevi si 225 auto transport public”.

Au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto de transport public de persoane, din care 19 la legea 55/2020(pentru nerespectarea normelor de protecție sanitară privind distanțarea în mijlocul de transport) in valoare de 1500 lei. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale la legea 55/2020 în valoare de 2000 de lei, pasagerilor din autovehiculele de transport persoane, din care 2 sancțiuni cu avertisment au fost aplicate elevilor(nu purtau masca de protecție in autovehiculul de transport public persoane)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul șef Cristian Grigorescu.

Cu privire la transportul școlar al elevilor cu autovehicule speciale, nu au fost constatate nereguli, fiind respectate normele de protecție sanitară atât de către elevi, cât si de către conducătorii autovehiculelor și a cadrelor care însoțeau elevii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here