Medicii veterinari din Olt se REVOLTĂ: De luni, vor picheta sediul DSVSA Olt. Ce nemulțumiri au

Nemulțumiți că nu li s-au plătit sumele de bani cuvenite pentru activitatea prestată în ultimele trei luni și că nu le este asigurat echipamentul de protecție pentru biosecuritate, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2 și a focarelor de pestă porcină africană, medicii veterinari din întreg județul vor picheta, începând de luni, 9 octombrie, sediul din Slatina al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt. Pe durata acestei forme de protest, ei vor înceta activitățile sanitare veterinare.

Protestul are loc după ce Colegiul Medicilor Veterinari Olt au notificat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) să găsească soluții la revendicările lor, lucru care nu s-a întâmplat.

„Colegiul Medicilor veterinari – filiala Olt, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor că, începând cu data de 09.11.2020, va picheta Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt până când se vor pune în practică prevederile Legii 236/2019 și OUG 117/2020 pentru achitarea sumelor de bani cuvenite, conform facturilor emise în baza muncii prestate pentru lunile august, septembrie și octombrie”, se arată într-o adresă oficială către ANSVSA.

Medicii veterinari mai cer asigurarea echipamentului de protecție necesar pentru implementarea măsurilor de biosecuritate în contextul pandemiei de SARS-CoV-2 și a existenței pestei porcine africane pe teritoriul județului.

De asemenea, protestatarii cer ca efectuarea inspecțiilor în exploatațiile non-profesionale să se facă numai după ce presiunea virală produsă de SARS-CoV-2 va scădea, „îndepărtându-se pericolul contaminării personalului sanitar veterinar și a proprietarilor de animale de către acest virus”.

„Dacă nu se achită în regim de urgență sumele de bani conform facturilor întocmite și depuse DSVSA Olt, există riscul ca prin neplata salariilor angajaților, aceștia să părăsească locul de muncă. Un număr important de medici vor să părăsească țara.

Dacă nepăsarea autorităților persistă, comunele și satele vor rămâne fără personal sanitar veterinar.

Până la îndeplinirea în totalitate a solicitărilor mai sus menționate, are loc sistarea temporară a acțiunilor sanitar veterinare efectuate de medicii veterinari de liberă practică”, a declarat președintele Colegiului Medicilor Olt, Ion Bozgă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here