Deputatul de Olt Dan Ciocan, pentru redeschiderea piețelor închise de Guvernul Orban

Deputatul de Olt Dan Ciocan a declarat că susține amendamentul liderului PSD, Marcel Ciolacu, care prevede redeschiderea piețelor închise de Guvernul Orban.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că marți va fi votat în Camera Deputaților un amendament care să le permită producătorilor români şi comercianţilor să îşi continue activitatea şi pe durata stării de alertă.

Deputatul de Olt Dan Ciocan a declarat că susține amendamentul cu pricina.

„Vom vota mâine în plenul Camerei Deputaților amendamentul prin care piețele să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și protecție sanitară. Este o nedreptate ceea ce a făcut Guvernul Orban, închizând piețele agroalimentare și păstrând piețele din incinta hipermarketurilor. O obrăznicie fără margini față de fermierii români”, a declarat Dan Ciocan.

Potrivit amendamentului, „pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele, mixte şi volante, talciocurile, (…) îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”.

Premierul Ludovic Orban justifică decizia închiderii pieţelor prin faptul că acestea „nu sunt foarte bine amenajate”, iar cei care merg la piață sunt persoane în vârstă, mult mai vulnerabile

„În general nu sunt piețe foarte bine amenajate. Nu au sisteme de ventilație, nu au avut un sistem de a asigura măsurile de protecție sanitară. Cei care merg la piață sunt mai în vârstă, mult mai vulnerabili”, a spus Ludovic Orban, în cadrul unei emisiuni TV.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele pe care le creăm printr-o astfel de măsură, dar măsura în sine este o măsură care dorește să păstreze la minimum riscurile de contaminare, mai ales ale persoanelor în etate care sunt cei mai mulți dintre cei care beneficiază de acest serviciu”, a mai spus Orban.

În replică, liderul PSD spune că partidul său „nu poate tolera acest atac mizerabil asupra românilor care își câștigă cinstit pâinea din munca pământului. Românii au dreptul să pună pe masă produse românești”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here