Gigel Știrbu, de Ziua Veteranilor: Multă recunoștință și multă prețuire tuturor celor care au luptat pentru România!

Deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu a transmis public un mesaj de Ziua Veteranilor, pentru toți cei care au luptat pentru România. 

În mesajul publicat pe pagina sa de socializare, Gigel Știrbu își manifestă recunoștința față de veterani și oferă amănunte din istoria României.

„Astăzi, 11 noiembrie este celebrată Ziua Veteranilor! Ziua de 11 noiembrie a fost aleasă pentru simbolistica ei – intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, ora 11.00, a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial şi se creau condiţiile necesare realizării, în ţara noastră, a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Pentru Armata României, semnificația acestei zile este legată și de faptul că, la 11 noiembrie 2003, sergentul major Iosif Silviu Fogorași a fost împușcat mortal, iar sergentul major Mihail-Anton Samuilă a fost rănit, în timp ce o coloană de blindate aparținând Batalionului 151 ‘Războieni’ (‘Lupii Negri’), aflată în misiune de luptă, a fost atacată cu focuri de armă în zona localității Spin Puldac, situată în apropierea graniței cu Pakistanul. În perioada 1996-2017, România a pierdut 29 de militari în misiunile executate în teatrele de operaţii, iar alţi peste 180 au fost răniţi.

Multă recunoștință și multă prețuire tuturor celor care au luptat pentru România!”, a postat, pe pagina sa de socializare, Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here