Coronavirus în Olt. Care sunt localitățile cu ZERO cazuri de infectare cu SARS-CoV-2

În 24 de localități din Olt nu s-a mai înregistrat nici un caz de COVID-19, astfel că incidența cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus în ultimele 14 zile este zero.

Potrivit datelor oficiale de joi, 12 octombrie, este vorba de localitățile Bucinișu, Călui, Cilieni, Cungrea, Dobrețu, Făgețelu, Găvănești, Ghimpețeni, Giuvărăști, Ianca, Iancu Jianu, Icoana, Leleasca, Mihăești, Nicolae Titulescu, Orlea, Poboru, Rotunda, Rusănești, Sâmburești, Sârbii Măgura, Scărișoara, Seaca, Spineni, Ștefan cel Mare, Stoenești, Stoicănești, Studina, Tătulești, Topana, Vădastra, Vlădila, Voineasa și Vulturești.

Pe de altă parte, incidența cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus în ultimele 14 zile a crescut în județul Olt, unde a ajuns 1,69/1000 locuitori, iar în Slatina a sărit de 4/1000. Cinci localități se află în scenariul roșu, cu rata incidenței a cazurilor de peste 3/1000 de locuitori. Este vorba de Oporelu (4,24/1000 de locuitori), Slatina (4,03/1000 locuitori), Redea (3,24/1000 locuitori), Caracal (3,01/1000 locuitori) și Gura Padinii (3,01/1000 locuitori).

În aceste localități, restaurantele și cafenelele nu mai funcționează în interior. Nici  cinematografele, instituțiile de spectacole și concerte și nici sălile de jocuri de noroc nu pot funcționa vreme de 14 zile.

Pentru că Oltul a depășit rata de incidență de 1,5, ajungând la 1,69/1.000 locuitori, de joi, 12 noiembrie, au fost introduse restricții în toate localitățile din județ. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5:00 – 21:00. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5:00 – 21:00. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Situația pe fiecare localitate din Olt – AICI.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here