Decizie de ultimă oră a Tribunalului Olt în cazul celor patru polițiști ȘPĂGARI din Slatina

Tribunalul Olt a decis, ieri, că cei patru polițiști prinși în martie de ofițerii anticorupție și de procurori în timp ce primeau mită de la un investigator sub acoperire rămân sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Instanța le-a atras celor patru inculpați trimiși în judecată că, în cazul încălcării cu rea credinţă a obligaţiilor dispuse în cadrul măsurii preventive aplicate, va dispune înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu sau cu cea a arestului preventiv.

„În temeiul art. 207 alin.4 Cod procedură penală, menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii Enculeasa Şerban Octavian, Găneşanu Elvis Adrian, Coman Mircea Mihăiţă şi Pană Mircea. În temeiul art. 215 alin. 1 C.p.p., pe durata controlului judiciar, inculpații Enculeasa Șerban Octavian, Coman Mircea Mihăiţă, Găneşanu Elvis Adrian şi Pană Mircea trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, – să informeze, de îndată, organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuinţei, – să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, Poliţia Municipiului Caracal – IPJ Olt pentru inculpatul Pană Mircea şi Poliţia Municipiului Slatina – IPJ Olt pentru inculpaţii Enculeasa Şerban Octavian, Coman Mircea Mihăiţă, Găneşanu Elvis Adrian, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. În baza art. 215 alin. 2 C.pr.pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpaţilor să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să nu ia legătura unul cu altul, direct sau indirect, pe nici o cale, c ) să nu exercite activitatea în exercitarea căreia au săvârşit fapta, respectiv poliţie rutieră cu atribuţii de control şi constatarea contravenţiilor şi infracţiunilor. Atrage atenţia inculpaţilor asupra nerespectării dispoziţiilor art. 215 alin. 7 C.p.p., în cazul încălcării cu rea credinţă a obligaţiilor de mai sus urmând a se dispune înlocuirea prezentei măsuri preventive cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestului preventiv”, se arată în încheierea Tribunalului Olt.

Agenții de poliție Elvis-Adrian Găneșanu, Mircea-Mihăiță Coman, Șerban-Octavian Enculeasa și Mircea Pană au fost trimiși în judecată în stare de libertate, sub control judiciar, pentru luare de mită după ce, în 10 martie, ei au prinși în flagrant delict primind bani de la un investigator sub acoperire pentru a trece cu vederea încălcarea, de către acesta, a legislației rutiere.

Unul dintre polițiști, Șerban-Octavian Enculeasa, va fi supus cercetării judecătorești pentru două acte materiale de luare de mită, unul săvârșit anul trecut, în noiembrie, altul în martie anul acesta, dar și pentru fals intelectual și uz de fals, iar ceilalți trei pentru singura infracțiune de luare de mită săvârșită în martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here