Proiectul prin care Primăria Slatina vrea să doteze școlile cu tablete a fost depus la Ministerul Educației

Primarul Slatinei, Emil Moț, a depus cererea de finanțare prin care se vor achiziționa echipamente IT pentru școli. Cu ajutorul acestora, elevii își vor putea desfăsura orele online.

Finanțarea va fi realizată din fonduri europene, nerambursabile.

„Prin proiectul “E-EDUCAȚIE, în unitățile din învățământul preuniversitar din Slatina” vor fi achiziționate tablete, laptopuri, sisteme desktop cu monitor, camere web, camere web videoconferința proiectoare și alte echipamente necesare pentru învățământul on-line dar și după pandemie. Toată documentația se află în acest moment la Ministerul Educației, a afirmat Emil Moț.

La inițiativa primarului Emil Moț, aleșii au aprobat, luna trecută, un proiect de hotărâre în care este prevăzută achiziționarea a peste 12.000 de tablete, dar și alte echipamente și dispozitive electronice care să ajute la predarea cursurilor on-line.

„În cadrul proiectului „E-EDUCAŢIE în unitățile din învățământul preuniversitar din Municipiul Slatina” se propune dotarea unităților de învățământ din Municipiul Slatina cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât activitățile didactice să se poată desfășura on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ”, se arată în proiectul adoptat recent în legislativul local.

Vor fi achiziționate peste 12.000 de tablete, aproape 700 de laptop-uri, 397 de monitoare, peste 100 de sisteme All-In-One, 177 de camere web, 211 camere web pentru videoconferințe, 207 proiectoare, peste 100 de ecrane proiecție pe trepied, 138 de ecrane proiecție pe perete, 222 de table interactive și 109 routere wireless.

Valoarea proiectului ar urma să fie de aproape 17 milioane de lei, din care peste 16,7 milioane costă echipamentele IT.

Investiția este extrem de necesară în contextul prevenirii și limitării răspândirii noului coronavirus, în ultima vreme multe dintre unitățile de învățământ din Slatina, dar și din restul județului, fiind nevoite să apeleze la predarea cursurilor în mediul on-line din cauza cazurilor de COVID-19 apărute în rândul elevilor și în cel al cadrelor didactice.

„La nivelul municipiului Slatina a avut loc o consultare cu privire la necesitatea
achiziționării de echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor pentru uz școlar, precum și alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediu on-line, în unitățile de învățământ preuniversitar din Municipiul Slatina, consultare la care au participat reprezentanții acestora, care și-au exprimat dorința ca Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina să depună în acest sens o cerere de finanțare.

Din analiza realizată, ca urmare a evaluării situației existente la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, în contextul riscului de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2 și pe baza datelor culese de la unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Slatina, a fost identificată necesitatea achiziționării de echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor pentru uz școlar, precum și alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line.

În cadrul proiectului «E-EDUCAŢIE în unitățile din învățământul preuniversitar din
Municipiul Slatina» se propune dotarea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare și echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line a unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Slatina, astfel încât să se asigure desfășurarea activităților didactice în condiții bune”, se arată în raportul proiectului de hotărâre aprobat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here