Paul Stănescu: “Fiecare judeţ, oraş sau comună din această ţară are şansa dezvoltării prin absorbţia fondurilor europene sau guvernamentale”

“Fiecare judeţ, oraş sau comună din această ţară are şansa dezvoltării prin absorbţia fondurilor europene sau guvernamentale”, este afirmația senatorului de Olt Paul Stănescu.

În ciuda unui dezastru de proporţii generat de pandemie şi incompetenţa crasă a unui guvern preocupat doar de alegeri, PSD vine cu un program consistent şi coerent pentru redresarea economică.

„Ca fost preşedinte de consiliu judeţean am cunoscut nevoia ca de aer a fondurilor nerambursabile pentru a dezvolta comunităţile pe care le reprezinți.

Ca ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ştiind că acest minister este gura de oxigen pentru investiţii masive în comunităţile locale, m-a preocupat transpunerea in realitatea a Programului Naţional de Dezvoltare Locală.Primarii se săturaseră de proiecte doar pe hârtie, ei aveau nevoie de finanţare justă pentru extinderea reţelelor de apă şi canal, pentru drumuri, pentru dispensare, pentru şcoli şi grădiniţe”, a mai afirmat Paul Stănescu.

Paul Stănescu a considerat prioritară acordarea de sprijin autorităţilor administrației publice locale pentru implementarea de proiecte concrete în beneficiul cetățenilor, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi absorbția fondurilor europene.

Iar efectele s-au văzut: mii de proiecte au fost finalizate în toată ţara prin PNDL şi 876 milioane euro au ajuns în România, din fonduri europene.

Ce s-a întâmplat cu PNDL în 2020? A fost pus pe butuci, iar guvernul PNL-ist l-a readus la nivelul proiectelor doar pe hârtie, fără finanţare.

„Am fost și sunt orientat către obiective cu impact major asupra economiei: Drumul Expres a fost o altă prioritate pe care mi-am asumat-o şi care, iată devine certitudine. Ca viceprim ministru şi ministru al MDRAP, am asigurat întotdeauna finanţarea necesară acestui obiectiv atât de important pentru zona de sud a țării”, a spus secretatrul PSD.

Un total de 35 de miliarde de euro pentru dezvoltarea regională, propunerea de azi pentru viitor.

„Întâi fondurile europene, apoi cele de la buget pentru investițiile în dezvoltarea locală – România are la dispoziție pentru dezvoltare locală 33 de miliarde euro până în 2024. Nu trebuie să irosim resursele naționale pentru investiții care pot fi susținute cu surse europene. Banii de la buget vor finanța doar proiecte care nu pot fi finanțate din bani europeni; Simplificarea procedurilor transparentizarea investițiilor publice; PNDL, CNI, ANL și Cadastru devin programe suport pentru completarea proiectelor pe fonduri europene;
Sprijin pentru Grupurile de Acțiune Locală din Mediul Rural – Leader; Elaborarea a 8 programe operaționale regionale, gestionate în fiecare regiune de dezvoltare;
Creșterea capacității ADR de a gestiona eficient aceste programe, ca Autorități de Management; Creșterea capacității consiliilor județene și a primăriilor de a absorbi fonduri europene – implementarea soluțiilor prin care și UAT să beneficieze de asistență tehnică pentru pregătirea proiectelor; Rol consolidat al consiliilor județene în comitetele de monitorizare POR din fiecare regiune”, se artă într-o postare făcută, în mediul online, de Paul Stănescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here