Comunele Berceni şi Clinceni intră în carantină pentru 14 zile. Măsura, analizată și pentru alte localități

Restricții severe lângă Capitală. Prefectura Ilfov a decis ca localitățile Berceni și Clinceni să intre în carantină de joi, de la ora 22.

Și în Constanța, autoritățile sunt în ședință pentru a hotărî dacă se impune aceeaşi măsură. Rata infectării este în jur de 9 la mia de locuitori, la malul mării. La acelaşi prag se situează și în Bistrița, unde carantina este deja în vigoare de la 5 dimineața. Echipaje de poliție au impanzit orașul.

Șoferii care au drum în altă parte își pot continua călătoria doar pe centura ocolitoare ori pe alt traseu.

Crina Sârb, purtător de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud: „Începând de azi, 19 noiembrie, ora 5, a intrat în vigoare măsura carantinei pentru nunicipiul Bistriţa şi alte şase localităţi componente, pentru următoarele 14 zile”.

Şi municipiul Satu Mare a intrat în carantină de joi dimineaţă. Aici, rata de incidență a depăşit pragul de 7 cazuri la mia de locuitori, pentru ultimele două săptămâni.

Și autorităţile din Constanța urmează să stabilească, joi, în cadrul Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dacă se impune carantinarea municipiului. Indicele de infectare a ajuns la aproape nouă în oraş, iar Direcţia de Sănătate Publică a solicitat instituirea măsurii. Hotărârea aparţine însă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În Timişoara rata de infectare a trecut joi de 8 la mia de locuitori, în scădere faţă de ieri.

Autorităţile sanitare din judeţ au făcut o analiză a situaţiei de acolo pentru a vedea dacă este necesară carantinarea oraşului cu peste 300.000 de locuitori, mai ales că în cinci localităţi limitrofe s-a impus aceasta măsură încă de acum două săptămâni.

Joi dimineaţă a venit şi răspunsul de la centru.

Liliana Oneț, prefectul judeţului Timiş: „Direcţia de Sănătate Publică a făcut o analiză şi în ceea ce priveşte Timişoara şi Lugojul, s-a primit aviz negativ de la INSP, cele două municipii nu se încadrează în criteriile de carantinare la acest moment la care vorbim. De altfel, pe Timişoara este şi o uşoară scădere a ratei de infectare, la fel ca şi la nivelul judeţului Timiş. În ultimele zile suntem într-o uşoară scădere”.

Primarul Timisoarei susţine însă că e cazul ca măsura să fie impusă – numărul de îmbonăviri este ridicat.

În Timiş, încă mai sunt şapte localităţi în carantină. Pentru alte trei, autorităţile au decis ridicarea acestei măsuri începând de joi dimineaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here