Gabriela Firea cere testarea gratuită pentru contacții direcți și indirecți: ”Cu toții plătesc asigurări”

Fostul edil al Capitalei cere testarea gratuită a cetățenilor care au fost contacți direcți sau indirecți ai unei persoane confirmate cu coronavirus. În prezent, aceștia trebuie să se testeze contra cost.

”Cerem testare gratuită pentru toți românii care sunt contacti direcți sau indirecți. Acum, la cerere, se testează doar contra cost. Nu este normal! Cu toții plătesc asigurări! Programul gratuit de testare pe care l-am implementat în București să fie extins de către guvern în toată țară”, susține Gabriela Firea pe pagină să de Facebook.

Mai mult decât atât, această cere un pact pentru sănătate susținând că este singură soluție corectă.

„Solicităm un Pact pentru sănătate absolut necesar pentru a ieși cu bine din pandemie. Singură soluție corectă este asumarea acestui PACT pentru SĂNĂTATE. Nu o spunem noi, o spun medicii, Colegiul Medicilor și SANITAS. Un PACT care să le să garanteze românilor că indiferent de cine va veni la conducerea țării, viața românilor, sănătatea lor, vor fi prioritate absolută”, a adăugat această.

Gabriela Firea susține că niciun român nu trebuie să mai fie lăsat fără asistență medicală, să mai fie victimă a sistemului de sănătate și niciun medic, nicio asistentă medicală nu trebuie să mai fie învinovățiți pentru situația dezastruoasă a spitalelor.

Pactul propus de Partidul Social Democrat conține depolitizarea sistemului de sănătate, colaborarea loială între autoritățile centrale și cele locale, indiferent de culoarea politică a decidenților, profesionalizarea managementului spitalelor și a direcțiilor de sănătate publică, debirocratizarea la toate nivelurile sistemului și finanțarea adecvată a sistemului de sănătate.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here