Orașele României se închid rând pe rând. Unde s-au impus noi restricții

Ziua şi oraşul închis. Satu Mare şi Bistriţa sunt printre ultimele mari localităţi închise din cauza creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2. În total, România a ajuns să numere cel puţin 18 oraşe în care accesul este strict interzis. Poliţiştii păzesc fiecare intrare, iar cei care nu au declaraţie sau adeverinţă de la angajator sunt nevoiţi să se întoarcă din drum. Carantina este valabilă pe o perioadă de 14 zile. Ulterior, dacă rata de infectare nu scade, măsura poate fi prelungită, spre disperarea oamenilor, sătui de atâtea restricţii.

Începând cu ora cinci, şoferii care au vrut să iasă sau să intre în Bisitriţa au fost întorşi din drum. Bilet de voie au primit doar cei şi-au putut justifica cu acte deplasările.

Timp de 14 zile, tranzitarea Bistriţei este permisă doar pe şoseaua de centură, iar oprirea este interzisă.

Măsura autorităţilor a stârnit reacţii diferite în rândul cetăţenilor.

Carantinarea a fost impusă după ce oraşul a ajuns la o incidență a cazurilor de 9,4 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Crina Sârb, purtător de cuvânt IPJ Bistrița-Năsăud: Staţionarea şi deplasarea persoanelor în interiorul zonei este interzisă cu unele excepţii clar prevăzute de lege şi pentru care este nevoie de declaraţi pe proprie răspundere, legitimaţie de serviciu sau, de la angajator, o adeverinţă.

Aceleaşi reguli se aplică şi în Satu-Mare, al doilea mare oraş intrat în carantină în ultimele 24 de ore, unde rata de infectare a depășit 7 cazuri la mia de locuitori.

În total, 18 oraşe din ţară se află acum în carantină, printre care şi Zalău, Baia Mare, Slobozia, Sibiu şi Alba Iulia.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here