Paturile de Terapie Intensivă pentru pacienții COVID de la Spitalul Slatina, ocupate 100%. Ce spune managerul unității sanitare

Locurile pentru pacienții cu COVID de la Terapia Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Slatina sunt ocupate în procent de 100% în acest moment. 

Este vorba de opt paturi pregătite pentru pacienții cu forme grave de COVID și care, miercuri dimineață, erau, toate, ocupate.

De altfel, la spitalul slătinean sunt internate, acum, 78 de persoane confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, alte 17 persoane suspecte care își așteaptă rezultatul testului pentru coronavirus, iar alte șase cu forme ușoare de boală sunt în secția externă de pe strada Drăgănești.

„Astăzi dimineață la Spitalul Județean de Urgență Slatina erau 78 de pozitivi, 17 suspecți și opt pacienți pe Terapie Intensivă, unde sunt ocupate toate cele opt paturi pregătite pentru cei care suferă forme severe ale infecției COVID-19. De asemenea, mai avem internate alte șase persoane cu forme ușoare ale bolii, în secția de pe strada Drăgănești”, a declarat managerul interimar al spitalului, Dan Stana.

Acesta a cerut o situație clară a personalului medical mediu disponibil pe fiecare secție (asistenți și infirmiere), astfel încât să fie asigurată o continuitate fără probleme în Secția Boli Infecțioase, acolo unde sunt internați pacienții infectați cu noul coronavirus.

Deficitului de medici infecționiști a fost, și ea, rezolvată, prin detașarea, prin rotație, a medicilor pneumologi, care își ajută colegii de la Boli Infecțioase.

„Avem în fiecare lună detașați doi medici de la Scornicești. Luna asta i-am avut pe doctorul Crinu Nuță și pe doctora Jianu. Luna următoare, a zis domnul doctor Rusu, șeful de secție, că se oferă, să dea și dânsul un bun exemplu. Deci, în fiecare lună avem cel de-al doilea medic, pe lângă medicul infecționist”, a precizat Dan Stana.

În prezent, se lucrează la montarea de aparate de oxigen în secția destinată suspecților, pentru că și în rândul acestora există persoane cu saturație scăzută de oxigen.

„Avem o astfel de lucrare în zona destinată suspecților, pentru că, aici, vin din ce în ce mai multe persoane și, chiar dacă vorbim de suspecți, sunt persoane cu saturație mică de oxigen. Până când sunt testate și până când vine rezultatul, dată fiind starea lor, acești pacienți trebuie puși la oxigen. Or, la Secția Boli Infecțioase noi nu aveam oxigen pentru suspecți. Acum, se lucrează la acest aspect, de la 30 de prize mărind numărul la 50 de prize, astfel încât fiecare pat din zona de suspecți să aibă oxigen asigurat”, a mai declarat managerul unității sanitare.

În plus, Spitalul Slatina va beneficia de aparate de oxigen noi achiziționate de trei companii private, Alro, TMK-Artrom și Pirelli. Primele astfel de aparate vor ajunge mâine la unitatea sanitară, urmând ca celelalte să fie aduse în cursul săptămânii următoare.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, azi, 90 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în județul Olt.

Numărul total al persoanelor infectate a ajuns, astfel, la 6767 de la începutul pandemiei.

Totodată, în Olt, numărul deceselor este și el în continuă creștere, azi, fiind raportate două noi decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here