Controale pe măsurile anti-COVID la Slatina, Caracal și în comunele învecinate. Aproape 100 de amenzi în doar șase ore/ FOTO

Polițiștii și jandarmii, însoțiți de pompieri și de polițiștii locali, au efectuat, ieri, controale la Slatina, Caracal și în comunele învecinate, verificând dacă măsurile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. În doar șase ore, au fost verificate circa 300 de persoane și au fost aplicate aproape 100 de sancțiuni contravenționale.

Oamenii legii au acționat în cele două municipii pentru că aici rata de infectare cu virusul Covid-19 este mai ridicată, precum și în comunele limitrofe celor două localități.

„În cadrul acțiunii, a fost verificat portul măștii de protecție în toate spațiile publice închise sau deschise. De asemenea, a fost verificată legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane.

In cele șase ore, au legitimate și verificate  aproape 300 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și au fost controlate aproximativ 50 de mijloace de transport persoane”, a declarat purtătorul Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 4.000 de lei.

Sănătatea și siguranța întregii comunități sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că vor fi desfășurate și în perioada următoare activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2  și pentru a proteja cetăţenii, a mai precizat reprezentanta IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here