Percheziţii pentru trafic de ţigări. DIICOT: Contrabandiștii băgau țigările în țară cu ajutorul unor polițiști

Poliţiştii și procurorii DIICOT au făcut joi dimineață 28 de percheziţii în judeţul Suceava, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. 18 dintre acestea vor fi duse la audieri. Gruparea aducea țigările din Ucraina și le trecea granița cu ajutorul unor polițiști de frontieră români, potrivit DIICOT.

Gruparea infracțională care a acționat pe raza județului Suceava ar fi introdus ilegal în țară, începând din 2019, aproximativ 11.000.000 de țigarete provenite din contrabandă, pe care ulterior le-au comercializat pe piața internă, potrivit unui comunicat DIICOT.

Țigările au fost trecute peste „frontiera verde” cu Republica Ucraina, prin locuri stabilite anterior, situate pe raza județului Suceava, beneficiind în acest sens și de sprijinul unor polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, cooptați în activitatea infracțională de către membrii grupări, mai arată DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, polițiștii români de frontieră ar fi avut rolul de a le furniza liderilor grupării informații cu privire la dispunerea patrulelor pe sectoarele de frontieră și la intervalele orare în care sunt executate misiunile pe fiecare segment de frontieră în parte, eliberând astfel culoarele de graniță pretabile pentru introducerea în țară și preluarea mărfii de contrabandă.

Prejudiciul estimat în urma acestor activități este de aproximativ 1.600.000 de euro, reprezentând accizele și TVA

Procurorii vor audia 18 persoane în acest caz.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Suceava, Neamț, Bacău, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, al specialiștilor Direcției Generale a Vămilor, dar și al polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, se mai arată în comunicatul DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here