Prima reţinere în ancheta DNA de la Serviciul Permise Suceava. Activitatea instituţiei este blocată şi vineri

Prefectura Suceava a transmis că activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor este suspendată şi vineri, conform presei locale.

Prima reţinere în ancheta DNA de la Suceava a fost făcută în seara zilei de joi, fiind vorba despre ofiţerul DGA, suspectat că a acoperit ilegalităţile Serviciului de Permise şi Înmatriculări. Ar fi vorba despre Mihail Martin, după cum relatează presa locală, citată de Ziare.com.

Deoarece activitatea instituţiei este suspendată şi vineri, persoanele care au avut programari in 26 si 27 noiembrie vor fi reprogramate la o data ulterioara, iar reluarea activitatii se va anunta pe site-ul Institutiei Prefectului, potrivit Newsbucovina.ro.

Prima reţinere în ancheta DNA de la Suceava, pe numele unui ofiţer DGA

Activitatea a fost suspendata in dimineata zilei de joi, 26 noiembrie, cand s-a declansat o ancheta a DNA Suceava. Procurorii au facut perchezitii si au fost ridicate sume de bani si bunuri in valoare de peste 2.000.000 de euro, fiind vorba despre o adevarata „fabrica de permise”.

Sunt cercetati mai multi functionari publici pentru luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta, constituirea unui grup infractional organizat si spalare de bani.

Pe lângă mita luată pentru permise, acțiunea vizează și o rețea de angajați de la Permise, RAR și polițiști care de ani de zile facilitează la Suceava înmatricularea mașinilor de lux furate din UE. Mita pentru un permis era cuprinsă între 5.000 și 7.000 de euro, iar banii erau ținuți în ligheane și găleți, sau ascunși în pereți, spune aceeași sursă.

Ancheta procurorilor anticorupție este împărțită în trei dosare. Unul dintre ele vizează înmatriculările, cel de-al doilea permisele de conducere, iar cel de-al treilea mai multe cadre MAI.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here