Se redeschid școlile? Anunțul momentului de la Klaus Iohannis pentru părinți și elevi

Președintele a fost prezent, duminică, la call-centerul DSP București de la Arena Națională. După această vizită, Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații, printre care și una legată de redeschiderea școlilor în România.

Deși OMS recomandă ca școlile să fie deschise, șeful statului a decis că acest lucru nu se va întâmpla prea curând. Iohannis a comentat afirmația Avocatului Poporului, care consideră că elevii pierd doi ani din cauza închiderii unităților de învățământ în România, și anul școlar 2019-2020, dar și în cel în curs.

Nu se deschid școlile

”Nu sunt de acord că sunt 2 ani pierduți, dar elevii și părinți pierd mult pentru că nu se pot desfășura orele la clasă. Aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Trebuie să meargă la clasă când pot să meargă în condiții de siguranță. La noi, rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate, iar pentru a proteja și copiii și părinții lor, este necesar să se facă învățământ online. ”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a mai vorbit și despre vaccin. Acesta a anunțat că politicienii nu vor fi vaccinați cu prima tranșă de vaccin anti-COVID-19 care va ajunge în România.

Cine va fi în prima linie

”În prima linie intră personalul medical şi personalul esenţial. Doar în tranşa a doua intră Administraţia Prezidenţială, Guvernul. Vor fi medici şi civili şi militari care vor vaccina.

Cei din Comisie care se ocupă de relaţia directă cu producătorii e probabil ca primele tranşe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Vaccinarea în masă se va produce probabil în primăvară. Undeva la începutul anului ianuarie-februarie va începe cu personalul medical, se va merge mai departe în tranşă, iar până la finalul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare. Mesajul meu pentru toţi românii e să respecte măsurile, portul măştii, distanţa, igiena. Dacă vor să se distreze, să o facă, dar să respecte măsurile. Nimeni nu îşi doreşte să ajungă la spital. Nici noi nu dorim să ajungem la spital”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here