Cele mai noi imagini de pe șantierul Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești, Tronsonul 2/ VIDEO

Lucrările la Drumul Expres DX12 Craiova – Pitești avansează în ritm susținut, în special pe Tronsonul 2 de circa 40 de km pe care lucrează asocierea românească de companii condusă de UMB.

Progresul fizic este undeva la circa 67%, anunță Asociația Construim România.

“Antreprenorul, UMB (SĂ&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade), a ajuns la un progres fizic execuție de 67% și cel financiar de 32% pe cei aproape 40 de km de drum expres”, informează Asociația Construim România, care publică un video realizat din drona cu întreg Tronsonul 2 care începe dinaintea de Bals și se termină după Slatina.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, după ce a efectuat o vizită de verificare a lucrărilor pe șantierul tronsonului 2 că, în curând, se va putea turna asfalt pe 70% din această secțiune, ce ar putea fi finalizat înainte de termenul prevăzut în contract.

Drumul expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

Licitațiile pentru cele 4 loturi aferente drumului expres Craiova – Pitești au fost lansate încă din iulie 2017, dar doar Tronsoanele 1 și 2 au fost până acum contractate. Tronsoanele 3 și 4 au fost contestate, iar procedura lansată de CNAIR a fost infirmată în instanța încă din 2018. Cele două au fost relicitate, iar câștigătorul la licitație a venit la finalul lunii iunie – UMB. Contractele au fost semnate în septembrie 2020, dar pentru unul dintre tronsoane instanța de judecată a decis recent revizuirea deciziei CNAIR.

Pentru tronsoanele 1 și 2, CNAIR a semnat contractele de la finele lui 2018, iar din mai 2019 au început primele lucrări pe șantier.

Tronsonul 1 (17,7 km) este executat de către italienii de la Tirrena Scavi pentru circa 76 de milioane de euro, iar Tronsonul 2 (39,85 km), care va ocoli și orașele Bals și Slatina, este construit de asocierea SĂ&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL pentru circa 309 milioane de euro. Cele trei contracte au termen 12 luni pentru proiectare și apoi 24 de luni pentru execuție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here