E oficial, Crăciun şi Revelion cu maxim 10 persoane. „De aceste Sărbători stăm acasă”, anunţă ministrul Sănătăţii. Unde se întâmplă

Guvernul spaniol a convenit, miercuri, cu autorităţile regionale să limiteze reuniunile de Crăciun şi de Anul Nou la 10 persoane de familie, pentru a evita răspândirea noului coronavirus, a declarat ministrul Sănătăţii, Salvador Illa.

Acordul, care se va aplica Ajunului Crăciunului, Ajunului Anului Nou de Crăciun şi Revelion, reprezintă o uşoară relaxare a regulii actuale care permite reunirea a maximum șase oameni, cu excepţia regiunilor care şi-au definit limite proprii.

Începutul interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte, care este în vigoare în majoritatea regiunilor Spaniei, va fi mutată de la ora 11 p.m. la 1:30 p.m., în perioada 24 decembrie-31 decembrie.

Circulaţia persoanelor între regiuni va fi interzisă în perioada 23 decembrie şi 6 ianuarie, cu excepţia vizitelor de familie.

Ministrul Sănătăţii nu a explicat cum va fi monitorizată această regulă, care ar putea fi o sarcină dificilă, având în vedere câţi oameni călătoresc de Crăciun şi Revelion pentru a fi cu familia. ”Este de dorit ca oamenii să îşi limiteze deplasările şi contactele sociale cât mai mult posibil. Pentru a rezuma, de acest Crăciun stăm acasă”, a spus Salvador Illa, citat de presa internaţională.

Fiecare regiune este liberă să înăsprească măsurile de limitare a circulaţiei oamenilor. Spania a instituit stare de urgenţă pentru o perioadă de şase luni, începând din luna noiembrie, măsură care oferă baza legală pentru impunerea de interdicţii de circulaţie şi alte restricţii.

Numărul de infectări din Spania a încetinit, dar bilanţul total, de peste 1,66 de milioane de cazuri de Covid-19, este printre cele mai ridicate din vestul Europei. Numărul total al deceselor a ajuns miercuri la 45.784.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here