O gravidă infectată cu coronavirus a murit. Medicii nu au vrut să o consulte pe motiv că era infectată

O femeie însărcinată s-a stins din viaţă, după ce trei spitale au refuzat să o interneze, deşi se simţea foarte rău. Medicii nu au vrut să o consulte pe motiv că avea Covid. Incidentul a avut loc în Turcia.

O femeie însărcinată din Istanbul, Turcia, a murit pe masa de operație, la o unitate medicală privată, după ce a fost refuzată de trei spitale, pentru că avea coronavirus.

Gravida începuse să aibă contracţii puternice şi să se simtă din ce în mai rău, aşa că şi-a rugat soţul să o ducă la spital. Femeia se afla în carantină, însă durerea devenise atât de insuportabilă încât a decis să recurgă la o măsură de urgenţă.

Femeia se infectase cu coronavirus chiar în a noua lună de sarcină, potrivit mirror.co.uk.

În căutarea soluţiilor

Iniţial, soţul a mers chiar la spitalul unde femeia fusese consultată pe toată durata sarcinii, însă i-a fost spus că pacienţii cu COVID-19 nu pot fi trataţi.

”Spitalul ne-a închis ușa în față, chiar dacă am fost pacienții lor”, a afirmat bărbatul.

Disperaţi, cei doi au încercat să mai apeleze la alte două spitale, însă şi de această dată au fost întorşi din drum. Medicii i-ar fi spus să revină abia când femeia va avea un test negativ.

Ulterior, ei au mers la o clinică privată, unde doctorii i-au spus că starea gravidei este foarte gravă. A fost însă prea târziu. Femeia a murit în timpul intervenției chirurgicale. Se pare totuşi că copilul a supraviețuit.

”Au spus că am fi pierdut şi copilul dacă am fi așteptat mai mult”, a declarat soţul femeii.

În căutarea dreptăţii, bărbatul va acţiona în instanţă.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here