Permise pe bandă rulantă: Şeful de la Permise Suceava a reuşit să strângă o avere fabuloasă din mită

Peste două milioane de euro. Este averea în bani şi bunuri despre care DNA a adunat probe ca i-ar aparţine fostului şef de la Serviciul Permise Suceava, acuzat de luare de mită. Cele mai multe bunuri erau trecute pe numele altor persoane, prieteni şi apropiaţi, care par să fi ştiut de unde proveneau banii.

La Serviciul de Permise Auto şi Înmatriculări de la Suceava au fost detaşate persoane din alte judeţe, inclusiv de la Bucureşti, pentru ca activitatea acolo să poată funcţiona, să se poată înmatricula maşini şi să se poată susţine examenele pentru permisul auto.

Din datele pe care le-au adunat procurorii, date care au stat la baza arestării preventive sunt în special înregistrări telefonice, dar şi înregistrări făcute în birourile de acolo, dar şi de la şcolile de şoferi.

Sunt date halucinante din această anchetă. Sunt persoane care au obţinut permisul de conducere chiar dacă nu ştiau bine legislaţia şi chiar dacă făceau greşeli destul de grave în timpul examenului.

Este o situaţie în care fiul unui poliţist a obţinut permisul de conducere chiar dacă în timpul examenului nu a acordat prioritate şi era cât pe ce să facă un accident. Maşina a fost frânată de examinator, dar persoana respectivă a obţinut totuşi permisul auto.

În probatoriul adus de investigatorii DNA este explicată inclusiv modalitatea prin care era fraudat examenul teoretic. Candidatului îi era montată o cameră, undeva pe guler, iar în ureche avea o cască, astfel încât persoana de la celălalt fir să poată vedea întrebările şi să îi transmită răspunsurile.

Sume impresionante de bani se dădeau. Cinci, şase mii de euro costa un permis.

Angajaţii de la permise şi-au dat seama la un moment dat că sunt filaţi, dar chiar şi aşa nu s-au oprit din a lua mită.

Fostul şef de la serviciul de Permise are o avere ce depăşeşte două milioane de euro. Erau implicate foarte multe persoane şi foarte mulţi apropiaţi. Ştiau despre ilegalităţi şi despre achiziţiile pe care le face, adică maşini, proprietăţi, spaţii comerciale, dar şi apartamente şi case.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here