Persoanele care au avut COVID-19 nu trebuie să mai stea în carantină la revenirea în România

Persoanele care au fost diagnosticate cu COVID-19 nu vor mai fi obligate să stea în carantină la intrarea pe teritoriul României.

Articolul 3 din Hotărârea 36 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind constatarea pandemiei de COVID-19 și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate pentru protecția populației, a fost completat cu două alineate.

„Sunt exceptate de la măsura instituită potrivit prevederilor art. 2, persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară”, se arată în Hotărârea 56 a CNSU din 4 decembrie.

De asemenea, „sunt exceptate de la măsura carantinării instituită în conformitate cu prevederile legii 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dacă se dovedește prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms, că acestea au avut cel puțin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului și au trecut cel puțin 14 zile de la data primului test pozitiv și până la data contactului”, se mai arată în Hotărârea 56.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat de COVID-19, conform Hotărârii nr. 56 din 04.12.2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here