Cu ce document vom circula după COVID-19? Toți oamenii îl vor avea. Se schimbă totul în lume

Queues at supermarkets for Easter expenses in Milan, Italy on April 9, 2020. Photo by Maurizio Maule/IPA/ABACAPRESS.COM

Pandemia de coronavirus lovește crunt toată omenirea. Zilnic, avem parte de zeci de mii de infectări descoperite, iar numărul celor care își pierd viața e din ce în ce mai mare. Vaccinul salvator nu va însemna însă libertatea totală.

Toată lumea așteaptă cu înfrigurare vaccinul care să ne scape de pandemia de coronavirus. Mai multe firme spun că au cel mai bun vaccin, iar unele țări au început deja vaccinarea. Din păcate, după vaccinare nu vom avea parte de libertate totală.

Va fi scandal mondial!

Ultimul anunț venit chiar de Organizația Mondială a Sănătății este extrem îngrijorător. OMS nu recomandă țărilor membre să elibereze „pașapoarte de imunitate” pentru cei care s-au vindecat de COVID-19, dar analizează posibilitatea folosirii unor certificate electronice de vaccinare, a spus un expert medical al OMS, citat de Reuters.

„Analizăm cu multă atenție posibilitatea utilizarea tehnologiei în combaterea crizei COVID-19, inclusiv modul în care putem colabora cu statele membre în vederea obținerii unui certificat electronic de vaccinare”, a spus Siddhartha Sankar Datta într-o conferință de presă.

Medicul Catherine Smalwood a spus de asemenea că OMS nu recomandă testele rapide pe aeroporturi, ci ca fiecare stat să studieze datele privind transmiterea virusului și să elaboreze ghiduri de călătorie. De asemenea, statele trebuie să se asigure că cei care au un test pozitiv sau sunt în izolare să nu călătorească.

Până acum, Rusia a anunțat deja că a început vaccinarea în masă a populației, în timp ce Marea Britanie ar putea să înceapă acest proces chiar în această săptămână. În România, președintele Klaus Iohannis tocmai a anunțat că această campanie de vaccinare ar urma să înceapă la începutul lui 2021.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here