Orban a fost chemat la Cotroceni. Se decide soarta lui ca prim-ministru. Klaus Iohannis face declarații la ora 18:00

Președintele PNL, Ludovic Orban, se află la această oră la o discuție privată, la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis. Întâlnirea dintre cei doi are loc înaintea ședinței conducerii PNL care va avea loc în această seară, în care se va analiza rezultatul prost înregistrat de liberali la alegerile de duminică. 

Președintele României, Klaus Iohannis, va susține o declarație de presă, de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

Întâlnirea dintre premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis s-a încheiat. Premierul a plecat de la Palatul Cotroceni.


Știrea inițială

Discuția dintre cei doi ar putea să nu fie una plăcută, având în vedere că, duminică noaptea, numărătoarea voturilor a arătat că liberalii se află la cinci procente în spatele PSD, mult sub scorul estimat de sondajele realizate înaintea alegerilor, dar și sub cifrele prezentate de exit-poll-ul Avangarde.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru Digi24.ro că atmosfera la sediul central al liberalilor a fost „amară”, premierul Orban fumând în tăcere ore întregi în fața ecranului pe care se proiectau rezultatele numărătorii.

Liberalii spun că la un moment dat, Ludovic Orban ar fi spus că demisionează din funcția de președinte al partidului, după care și-ar fi retras această intenție.

Este de așteptat ca Orban să insiste pe lângă Klaus Iohannis să îl păstreze și în fruntea partidului și în fruntea noului Guvern, deși cea mai mare parte a colegilor de la partid îi reproșează – deocamdată nu în față – greșelile făcute la guvernare și în campanie și care ar fi determinat pierderea alegerilor.

Însă, chiar dacă liberalii nu vor avea curaj să îl înfrunte deschis, Orban are acum problema refuzului USR-PLUS de a-l accepta ca prim ministru al viitoarei coaliții de guvernare. „E nevoie de un nou început, alegătorii au spus că nu este credibil”, au declarat surse din USR-PLUS, pentru Digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here