Copii de până în 10 ani, cercetați pentru tâlhărie. Înainte de agresiune, i-au cerut victimei taxă de protecție

Trei minori din Constanța, dintre care doi în vârstă de 9, respectiv 10 ani, sunt cercetați pentru tâlhărie după ce au deposedat prin violență un alt copil, de 13 ani, de un portofel în care se aflau 100 de lei. Anterior, i-au cerut taxă de protecție.

Un adolescent de 15 ani din Constanța și doi prieteni de-ai săi, în vârstă de 9, respectiv 10 ani, au deposedat prin violență un băiat de 13 ani de un portofel care conținea suma de 100 de lei, în fața unui mall din oraș, scrie Replica de Constanța.

Instanța a decis să aplice inculpatului în vârstă de 15 ani măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Victima a declarat polițiștilor că se afla cu un prieten în fața mall-ului când au fost acostați de grupul celor trei, care le-au cerut o taxă de protecție de 10 lei.

Băiatul a refuzat, moment în care unul dintre copiii tâlhari l-a lovit de mai multe ori cu palma peste ceafă.

Minorul de 15 ani are o personalitate antisocială

Alături de prietenul său a încercat să fugă, dar au fost prinși de agresori, iar băiatul mai mare i-a cerut 3 lei pentru a-i lăsa în pace și a început să-i controleze.

Unul din copii i-a deschis rucsacul și a luat de acolo portofelul cu 100 de lei, după care cei trei tâlhari au fugit.

Instanța a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice asupra minorului de 15 ani, ocazie cu care comisia de specialitate a concluzionat că acesta „prezintă tulburare de conduită tip socializat”, are o ”personalitate în curs de structurare cu elemente antisociale” și ”potențial de recidivă în absența instituirii unor măsuri adecvate sociale și legale”, minorul având discernământ asupra faptelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here