O femeie infectată cu Covid-19 a murit în spital după ce un brancardier a deconectat-o de la aparate

Sursa foto: romaniatv.net

În urma incidentului bizar care s-a petrecut seara trecută la Spitalul ”Victor Gomoiu” din municipiul București, autoritățile s-au autosesizat și au demarat o anchetă pentru elucidarea misterului morții femeii infectate cu virusul SARS-CoV-2. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut un control la unitatea medicală pentru a stabili ce s-a întâmplat mai exact. La rândul lor, ofițerii de poliție au deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

Este anchetă la Spitalul ”Victor Babeș” din București

Brancardierul de la Spitalul „Victor Babeș” care ar fi detubat din greșeală o pacientă  care suferea de malaria respiratorie declanșată de temutul virus din China, iar această a murit, are calitatea de suspect în dosarul de ucidere din culpă. De menționat este că dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

„Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. În cauza, un bărbat de 58 de ani, angajat al unității spitalicești (brancardier) are calitatea de suspect”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Poliția Capitalei.

Nelu Tătaru a transmis vineri că inspectorii sanitari de stat din cadrul DSP București vor face o evaluare a procedurilor operaționale de lucru și a atribuțiilor din fișele de post în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București.

„Este o prima evaluare și, în funcție de cele constatate, vor fi luate și alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuțiile legale ce revin reprezentanților ministerului”, a declarat ministrul Tătaru.

Explicaţia brancardierului

O pacientă de la Spitalul „Victor Babeș” din București a murit, după ce ar fi fost dezintubată de către un brancardier, iar polițiștii și procurorii au demarat o anchetă.  Anchetatorii, anunțați de conducerea spitalului, au deschis un dosar penal și acum așteaptă rezultatul necropsiei.

„În seara de 10 decembrie, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din Sectorul 3. Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanșat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, a transmis, joi seară, Poliția Capitalei.

Brancardierul a fost audiat joi noapte. El le-a spus  anchetatorilor că nu l-ar fi pus nimeni să facă procedura de extubare, precizând că a acționat din proprie inițiativă.

Conform primelor informații, se pare că patru brancardieri au fost trimiși să ducă trupul la morgă, însă primul care a ajuns în salon a fost suspectul.

Acesta a început să deconecteze pacienta în viață de la dispozitive medicale.

În salon erau și câteva asistente care s-au alarmat când aparatura medicala a început sune, dar era deja prea târziu.

Din nefericire, femeia în vârstă de 65 de ani, internată de trei săptămâni, nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here