Se majorează salariul minim? Patronii de IMM-uri s-au pronunţat

Vești excelente pentru mii de români. În ciuda crizei sanitare și economice cu care se confruntă România, salariul minim în cazul acestor persoane ar putea să fie majorat.

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, organizația patronală organizează vineri o conferinţă de presă în care preşedintele organizaţiei, Florin Jianu, va prezenta rezultatele unui sondaj în care patronii de IMM-uri s-au pronunţat pe subiectul creşterii salariului minim pentru anul 2021.

De asemenea, un al doilea subiect tratat în cadrul evenimentului va fi programul de subvenţionare de către stat a salariilor angajaţilor cărora angajatorii afectaţi de măsurile restrictive le reduc programul de muncă, aşa-numita „Kurzarbeit”, subiect care va fi prezentat de preşedintele Eurolines Group România, Dragoş Anastasiu.

Ce spunea Florin Cîțu despre majorarea salariului minim

Luna trecută, ministrul Finaţelor, Florin Cîțu a fost întrebat, într-o conferinţă de presă dacă revenirea economiei, despre care a vorbit, va însemna şi creşterea salariului minim, aşa cum au cerut sindicaliştii, respectiv cu 100 de lei brut.

El susținea la acea vreme că nu își dorește modificarea formulei actuale și își dorește mai multă transparență. De asemenea, ministrul de la Finanțe mai preciza că efectele negative ale economiei nu se pot vedea imediat, acestea având repercursiuni în viitor.

„Aş vrea să păstrăm totuşi o formulă pe care să nu o mai modificăm. Vreau să scot elementul acesta de politic din negocierile pe salariul minim. Anul trecut am venit cu o formulă care cred că este foarte bună, e transparentă, toată lumea ştie indicatorii şi o formulă care nu penalizează dinamica salariului minim în ani cum este acesta, în care ai o contracţie sau ai o scădere a economiei. Aş merge pe pastrarea acestei formule şi pentru anii viitori.

Altfel, în momentul în care introduci politicul în negociere, acest element politic de subiectivism, atunci apar efecte negative pentru economie pe care nu le putem vedea imediat, dar care au repercusiuni pe viitor”, spunea atunci Florin Cîțu.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here