Când se redeschid şcolile. Anunţul Ministerului Educaţiei înainte de Sărbătorile de iarnă

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au anunţat că în funcţie de situaţia epidemiologică, se va decide dacă elevii vor reveni la şcoală după Sărbătorile de iarnă.

Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei spune că dacă numărul cazurilor de coronavirus nu va scădea, elevii vor face cursuri online şi după vacanţa de iarnă.

„Decizia cu privirea la deschiderea unităţilor de învăţământ o ia Comitetul Naţional care analizează situaţia epidemiologică de la acel moment. Pe scurt, nu se va schimba nimic dacă numărul cazurilor de Covid-19 nu va scădea”, a spus Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei, potrivit Mediafax.

Când se redeschid şcolile. Ministerul Educaţiei, apel la elevi şi părinţi înainte de Sărăbători

„În funcţie de situaţia epidemiologică, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide revenirea la şcoală în format fizic. Facem un apel la elevi, la cadrele didactice, la părinţi, să respecte măsurile de protecţie sanitară, să fim mai precauţi, mai ales că se apropie perioada Sărbătorilor de Iarnă”, a prcizat Cristian Tănase, Purtător de cuvânt Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Reamintim că Suedia a anunţat că nu intenţionează să amâne reluarea şcolii normale după 6 ianuarie. Franţa este o altă ţară care s-a luptat să lase şcolile deschise, în ciuda situaţiei epidemiologice.

În cele din urmă, într-adevăr liceele au trecut în online, dar dacă numărul de cazuri va scădea sub 5.000 pe zi, activitatea în şcoli va fi reluată din 20 ianuarie.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here