Directorul Pfizer, compania care a creat vaccinul anti-COVID-19, nu s-a vaccinat. Care e motivul

Compania americană Pfizer, împreună cu germanii de la BioNTech, a dezvoltat mult așteptatul vaccin anticoronavirus, dar directorul acesteia, Albert Bourla, nu s-a vaccinat până acum. Bourla a argumentat că nu se află printre categoriile de persoane care au prioritate și nu vrea să sară rândul.

Albert Bourla a precizat că se va vaccina anticoronavirus abia când îi va veni rândul.

„Când voi putea, mă voi vaccina. Am 59 de ani şi sunt sănătos. Nu lucrez în linia întâi, deci nu mă număr printre cei care au prioritate la vaccinare”, a susținut Bourla, potrivit CNBC.

Totuși, el a precizat că ia în calcul să se vaccineze mai repede, tocmai pentru a le da oamenilor încrederea în produsul Pfizer și pentru a-i încuraja, la rândul lor, să se vaccineze.

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer / BioNTech, administrat deja în Marea Britanie și SUA

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech a fost autorizat pe 12 decembrie de Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite și urmează să fie autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului pe 21 decembrie.

Acesta a fost deja administrat Marea Britanie şi în SUA.

În Marea Britane, prima persoană vaccinată a fost Margaret Keenan, o femeie în vârstă de 90 de ani. „Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19, este cel mai frumos cadou de dinaintea aniversării pe care mi-l puteam dori, pentru că înseamnă că, în sfârşit, pot fi nerăbdătoare să petrec timp cu familia şi prietenii de Anul Nou, după ce am fost singură mare parte din an”, a afirmat ea.

În Statele Unite ale Americii, prima persoană vaccinată a fost Sandra Lindsay, o asistentă medicală din New York. „Nu s-a simțit diferit față de administrarea oricărui alt vaccin”, a spus ea.

Peste 17 miliaone de americani au fost depistați pozitiv cu coronavirus de la izbucnirea pandemiei. Dintre aceștia, peste 10 milioane s-au vindecat, dar circa 311.300 au decedat. În Marea Britanie, bilanțul crizei sanitare a ajuns la 1,8 milioane de îmbolnăviri și aproape 65.000 de decese.

În UE, toate statele ar putea începe vaccinarea anti-COVID-19 în aceeași zi

Ursula Von Der Leyen, președinta Comisiei Europene, a îndemnat la începerea cât mai rapid a campaniei de vaccinare în Uniunea Europeană.

„În sfârşit, de acum într-o săptămână, primul vaccin va fi autorizat, aşadar vaccinările vor putea începe imediat în toate statele UE. Pentru a încheia pandemia, trebuie să ajungem la 70% din populație vaccinată. Aceasta o imensă datorie. Deci haideți să începem rapid cu vaccinarea împreună, pe data de 27, în aceeași zi. Așa cum am fost uniți până acum, în pandemie, vom ieși din ea împreună, uniți”, a declarat Von Der Leyen.

În România, prima tranșă de vaccin anticoronavirus ar putea ajunge între Crăciun și Revelion. Este vorba despre aproximativ 10.000 de doze, care ajung pentru 5000 de persoane, a susținut președintele Klaus Iohannis.

Sursa: b1.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here