Variantele PNL pentru continuarea negocierilor: Florin Cîțu, premier, Ludovic Orban, președinte Camera Deputaților/ Orban, premier, Cîțu, președinte Senat

Ludovic Orban a anunțat miercuri seară două variante posibile cu care PNL va continua negocierile cu USR PLUS și UDMR.

Una dintre ele este aceea ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier, iar Ludovic Orban, candidat pentru șefia Camerei Deputaților. Cealaltă este cea în care Orban este propunerea de premier, iar Cîțu, candidat pentru președinția Senatului.

”A avut loc reuniunea BPN al PNL. Am prezentat o informare către colegii mei privitor la evoluția discuțiilor cu posibilii noștri parteneri cu care am decis să încercăm formarea unei coaliții.

Pentru că mandatul inițiatl prin care PNL a decis să desemneze ca și candiat la prim-ministru pe Florin Cîțu și candidat la Camera Deputaților pe subsemnatul a generat probleme în discuții, am luat decizia de a flexibiliza mandatul, ținând cont de solicitărie partenerilor noștri. Ei au solicitat, indiferent de formula pe care au propus-o, Camera Deputaților.

Ca atare, PNL a decis următorul mandat: continuarea negocierilor cu USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților pentru formarea unei coaliții. Obiectivul nostru este de a transpune într-o guvenare eficientă toate obiectivele din planul de dezvoltare cu care PNL s-a prezentat în fața românilor.

PNL consideră legitim să desemneze candidat la funcția de prim-ministru și candidat la funcția de președinte al uneia dintre Camere. Mandatul nostru presupune două posibile variante. Rămâne în picioare prima variantă cu Florin Cîțu, candidt la funcția de premier și cu subsemnatul, candidat la președinția Camerei Deputaților.

În cazul în care nu se acceptă această variantă, acceptăm și varianta în care PNL să desemneze premier și să nominalizeze un candidat pentru funcția de președinte al Senatului. În această situație, candiatul la funcția de premier este desemnat președintele PNL, adică subsemnatul, și candidat la funcția de președinte al Senatului, domnul senator Florin Cîțu”, a declarat Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here