Polițist din Olt, REȚINUT de procurori pentru luare de MITĂ. Omul legii a luat o ȘPAGĂ de 750 euro

Un polițist din Olt a fost reținut, astă-seară, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru luare de mită. Omul legii a fost prins în flagrant delict în timp ce primea o șpagă de 750 de euro de la un bărbat cercetat pentru o infracțiune (denunțător în această cauză), căruia i-ar fi spus că îl poate ajuta în dosarul în care era cercetat. El i-a spus celui cercetat și că l-a determinat pe procurorul de caz să dea o soluție favorabilă în dosar.

Este vorba de un agent șef principal Gheorghe Militaru, din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Osica de Sus – Postul de Poliţie Fărcaşele, care a fost reținut pentru 24 de ore.

„În seara zilei de 17.12.2020 un procuror din cadrul Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnat să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie, a dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore faţă de agentul şef principal de poliţie M.G. din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Osica de Sus – Postul de Poliţie Fărcaşele jud.Olt, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 şi art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 şi trafic de influenţă, prev.de art.291 alin.1 C.p., rap.la art.6 şi 7 lit.c din Legea nr.78/2000.

Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent rezultă că „există probe/indicii temeinice, care conduc la bănuiala rezonabilă că, la data de 17.12.2020, în jurul orelor 11:30 – 11:45, agentul şef principal de poliţie M.G. a fost surprins, în flagrant, în timp ce primea suma de 750 euro de la martorul denunţător V.D.C., în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri, referitor la cercetările penale pe care poliţistul le-a efectuat într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care denunţătorul a fost cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals privind identitatea, astfel încât cercetările penale efectuate în respectivul dosar penal să-i fie favorabile denunţătorului”, se arată într-un comunicat al Parchetului Olt.

Totodată, omul legii s-a prevalat de o pretinsă influenţă asupra procurorului de caz, spunându-i denunţătorului că l-a determinat pe acesta să dispună o soluţie favorabilă, de netrimitere în judecată faţă de persoana sa.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul ofiţerilor D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, precum şi de sprijinul Serviciilor Operaţii, respectiv Tehnic din cadrul DGA -Structura Centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here