Pandemia de COVID-19 în Olt: Sute de firme și persoane, vizate de forțele de ordine

Sute de firme și persoane au fost verificate, ieri, de forțele de ordine, care au aplicat zeci de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

In ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din Olt, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cristian Grigorescu.

La acțiuni au participat peste 210 forţe de ordine, fiind verificate 125 de societăți comerciale, precum şi 47 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 650 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 5.500 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Autoritățile le recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here