Percheziții la vânzători ilegali de petarde din Slatina și Drăgănești. 5000 de articole pirotehnice, confiscate/ FOTO

Sursa foto: digi24.ro

Polițiștii olteni continuă să desfășoare activități în cadrul acțiunii Foc de Artificii. Au fost efectuate controale în municipiul Slatina și șapte percheziții la domiciliile unor persoane din orașul Drăgănești-Olt. În urma activităților desfășurate, polițiștii au ridicate aproape 5.000 de articole pirotehnice.

Astăzi, 29 decembrie 2020, Polițiștii din Drăgănești-Olt, cu sprijinul celor din cadrul Biroului Arme explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat, astăzi, șapte percheziții pe raza orașului Drăgănești-Olt, la locuințele unor persoane cu vârste cuprinse între 34 și 69 de ani, bănuite că ar efectua operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Cu ocazia percheziției, polițiștii au găsit peste 4.000 de articole având conținut pirotehnic, de diverse mărci și dimensiuni, în greutate totală de aproximativ 40 de kilograme.

Toată cantitatea descoperită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și documentarea activității infracționale.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept», faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.126/1995 Republicată, privind regimul materiilor explozive. 

Perchezițiile s-au desfășurat cu sprijinul luptărilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Tot în cursul acestei zile, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Slatina au acționat, împreună cu polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, pe raza orașului.

Au fost efectuate controale în mai multe piețe din localitate, iar la o societate comercială cu punctul de lucru în Piața Zahana au fost găsite aproximativ 230 de kilograme de articole al căror conținut este pirotehnic.

Polițiștii au ridicat respectivele articole în vederea continuării cercetărilor și au întocmit dosar penal.

CUMPĂRAȚI ARTICOLE PIROTEHNICE DOAR DE LA PERSOANE FIZICE/JURIDICE AUTORIZATE

  • petardele pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole și numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare.

SESIZAȚI POLIȚIA CÂND CONSTATAȚI CĂ SUNT VÂNDUTE ILEGAL ARTICOLE PIROTEHNICE

  • comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice constituie infracțiune și vă pune în pericol sănătatea și integritatea corporală.

ATENȚIE LA ETICHETĂ!

La achiziționarea de articole pirotehnice verificați eticheta. Acestea să fie inscripționate în limba română! Este interzisă vânzarea către populație a articolelor pirotehnice din categoriile T/P/F2, T/P/F3, F 3, F4! Exemple articole pirotehnice care pot fi comercializate către public: steluțe; lumânări scânteietoare; jerbe cu scântei; minifacle; inele de foc; sateliți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here