Toți utilizatorii de WhatsApp, ATENȚIE MAXIMĂ la acest mesaj de Anul Nou. Este MEGA-ESCROCHERIE!

Alertă maximă la acest mesaj de Anul Nou. Circulă deja pe WhatsApp. Evitați să faceți acest lucru care vi se cere pentru că la mijloc ar fi vorba de o mega escrocherie.

Toți cei care au WhatsApp trebuie să fie cu ochii-n patru. O mega escrocherie circulă deja în ajun de Anul Nou. Hackerii au dat lovitura în ţări precum Italia sau Spania, iar escrocheria poate ajunge oricând şi în România. Este vorba de un virus care cere codul Whatsapp. Contul celui care îl accesează se blochează și livrează date, fotografii și videoclipuri hackerilor.

Este descris ca un virus care blochează WhatsApp, dar în realitate este vorba despre un mesaj cu un cod din șase cifre pe care mulți îl primesc. Redenumit deja „înșelătoria de Anul Nou”, este o modalitate rapidă și ușoară de a prelua controlul chat-urilor altor persoane. Conform Corriere della Sera, sistemul este simplu, dar eficient. Victima primește un mesaj cu un cod din șase cifre. Apare ca un mesaj autentic, de parcă ar veni de la asistența WhatsApp. În secunda doi vine un mesaj de la un număr neidentificat nouă. Dar,  pentru a face capcana mai credibilă, expeditorul are fotografia unui cunoscut de-al nostru.

Textul pare autentic: „Bună, ți-am trimis un cod din greșeală, ai putea să-l trimiți înapoi?”, iar prima noatră reacție este să ne gândim că expeditorul și-a schimbat numărul, putem avea încredere în el.

Are acces la absolut orice

Potrivit Antena3, începe faza a doua a înșelăciunii. Odată ce i-a fost trimis codul, hackerul se poate preface că suntem noi, exact ca atunci când schimbăm telefoanul și instalăm Whatsapp-ul pe unul dintre dispozitive, introducând codul de autentificare. Rezultatul este că hackerul va putea folosi chat-ul nostru și noi nu. Înșelătoria se bazează pe naivitatea oamenilor, deoarece nimeni nu ne va cere vreodată codul de autentificare. Odată preluat controlul profilului, începe reacția în lanț. Hackerul poate vedea contactele și grupurile noastre, ne poate contacta prietenii și rudele, etc.

Înșelătoria a început de mult, dar a revenit în ultimele zile cu mesaje de abordare ascunse printre urările de bine. Conform Agenției ANSA, sute de persoane au căzut deja victimele acestei înșelăciuni, inclusiv senatorul Gianpietro Maffoni.

Ca măsură de prevenție, utilizatorul nu trebuie să dea codul din șase cifre nimănui. Dacă, pe de altă parte, l-am dat deja, putem recâștiga controlul profilului cerând Whatsapp un nou cod. Introducând numărul de telefon și codul, ar trebui să putem accesa din nou profilul nostru și să avem control deplin asupra acestuia. În cazul în care hackerul a schimbat numărul de telefon al profilului, trebuie să contactăm Whatsapp și, în cazuri extreme, să dezactivăm contul.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here