Alertă meteo ANM înainte de Revelion! Cod galben de vânt puternic şi ninsoare în mai multe zone din România

Alertă meteo ANM! Cod galben în mai multe județe. Care sunt zonele vizate. Administrația Națională de Meteorologie a emis joi, în ultima zi a anului, mai multe avertizări de tip nowcasting Cod galben pentru mai multe județe din România.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi dimineaţa mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă pentru 15 judeţe din Moldova, Muntenia şi Transilvania, în timp ce zone din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara se vor afla sub avertizare de vânt puternic şi ninsoare.

Astfel, în localităţi din judeţele Maramureş, Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Ilfov, Suceava şi Harghita se va semnala local ceaţă, care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

În zonele montane din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, la peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90-100 km/h şi ninsoare.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează

Vremea de Revelion

Dacă duminică aveam vreme rea în mai toată țara, cu ninsoare și viscol la munte, de luni situația s-a schimbat radical și s-a făcut din nou foarte cald pentru acest moment al anului. Maximele au ajuns  chiar și la 17 grade, iar de vremea a rămas în același registru chiar și de Revelion.

Două anotimpuri într-unul singur – așa ar putea fi caracterizată vremea din țara noastră în această perioadă.

Dacă timp de două zile iarna și-a arătat colții, iar ninsoarea și vântul puternic au pus stăpânire mai ales pe zonele montane, de acum lucrurile se vor schimba radical. Ne vom bucura din nou de vreme frumoasă, mai degrabă specifică unor zile de primăvară.

”Vom avea temperaturi maxime cuprinse între 6 și 17 grade – 17 grade aici, în extremitatea de sud a țării, 13-14 grade în Capitală și precipitații în restrângere ca arie.

Vor mai fi ninsori în zonele de creastă, în Carpații Meridionali, ploi locale în estul și sud-estul țării, dar din ce în ce mai slabe cantitativ”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here