Vremea azi, 12 ianuarie. Atmosferă închisă și ninsori în majoritatea zonelor țării/ Unde va ninge abundent

Marți avem vreme închisă şi o să ningă în cea mai mare parte a ţării, dar mai abundent prin sud.

Maximele se încadrează intre -1 grad şi 7 grade, cu cele mai ridicate valori la malul mării.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă lapoviţă, ploi şi e posibil să se depună polei. Din când în când se înteţeşte şi vântul, iar, pe litoral, se atinge maxima zilei: 7 grade Celsius.

O situaţie similară găsim şi în nordul Munteniei şi în sudul Moldovei. În zonele mai înalte o să ningă, în rest, o să cadă şi lapoviţă, iar temperaturile urcă până la 2-3 grade.

Şi în nordul Moldovei şi în Bucovina prindem o zi mohorâtă. Pe aici, predomina ninsorile, iar maximele ajung la 2 grade Celsius. Acum s-a lăsat ceaţa, iar la noapte, vântul se intensifică în zonă înaltă de munte.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem atmosfera destul de neplăcută, cu ceață dimineaţa şi înnorări persistente mai apoi. Va ninge, o să cadă şi lapoviţă, iar la amiază, se vor atinge 2-3 grade.

În ţinuturile vestice s-a lăsat ceaţa în zonele joase. Nici pe aici nu zărim soarele, ne aşteptam la ninsori şi lapoviţă, iar temperaturile se opresc la 2 grade Celsius.

În Transilvania urmează o altă zi mohorâtă, cu ceaţă în primele ore ale zilei. În depresiuni şi la munte va ninge, iar, în rest, o să cadă lapoviţă. Maximele nu trec de pragul îngheţului în estul Transilvaniei şi urcă până la 3 grade în vestul provinciei.

În Oltenia găsim tot atmosfera închisă şi, pe aici, predomina ninsorile. Local, se pot strânge cantităţi mari de apă, iar temperaturile ajung până la 3 grade Celsius.

Şi în ţinuturile sudice prindem o zi neplăcută, cu precipitaţii moderate cantitativ, sub formă de ninsori şi lapoviţă.

Vremea în Capitală

În Bucureşti înnorările persistă, se anunţă alte ninsori, dar vor fi şi perioade cu lapoviţa şi ploi şi se poate depune polei. Vântul rămâne activ şi va sufla cu viteze de până la 30 de km/h, iar maximă va fi de 2 grade.

Mâine cerul rămâne acoperit de nori, iar spre seară şi în noaptea următoare se anunţa ninsori, lapoviţa şi e posibil să se depună polei. La amiază vor fi 3 grade Celsius.

Joi se anunţă fulguieli trecătoare, dar vom zări şi soarele din când în când. În noaptea de joi spre vineri vremea se răceşte considerabil, iar minimă poate ajunge până la -9 grade Celsius.

Vineri se menţine vremea rece, mai ales dimineaţa şi în noaptea următoare, când temperaturile coboară din nou până la -9 grade. Pe timpul zilei vor fi şi scurte momente însorite, iar, dimineaţa, avem condiţii de ceaţă.

Vremea la munte

La munte o să ningă pe arii extinse, iar, la noapte, vântul se intensifică în nordul Carpaţilor Orientali. Temperaturile rămân la valori normale pentru dată din calendar.

Miercuri vremea se răceşte. Apar alte ninsori, se va depune un strat nou de zăpadă, iar, la altitudini mari, se porneşte vântul şi va fi viscol.

Joi continuă să ningă în toată zona montană şi se face ŞI MAI frig. În noaptea de joi spre vineri, vremea devine geroasa.

Vineri atmosfera se menţine rece, iar dimineaţa şi în noaptea următoare va fi ger. Local mai apar ninsori slabe, iar pe creste vântul va viscoli ninsoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here