Tragedie în Dolj, copii înecaţi într-un lac îngheţat. Patru ore s-au chinuit medicii să-i resusciteze. Motivul nenorocirii, o minge

De la joc la tragedie a fost doar un pas într-o comună din Dolj. Doi copii de 9 și 11 ani au murit după ce au căzut într-un lac înghețat, după ce băieţii ar fi încercat să recupereze o minge din apă. Ore în șir medicii au făcut eforturi să îi readucă la viață.

Tot satul a sperat într-o minune. N-a venit, iar astăzi oamenii sunt în doliu. Nenorocirea a fost anunţată de o fetiţă de şase ani, sora unuia dintre băieţi. Copila a fost martor al tragediei şi şi-a alertat tatăl.

Bunica lui Alin: „A venit fata şi a zis: Tati! Alin şi mai e un baiat. Zice, sunt morţi într-o fântână”

Bărbatul a alergat într-un suflet să-i scoată pe copii din apa îngheţată. Se pare că cel care a alunecat primul în canal a fost Alin, băiatul de 9 ani. Apoi, Nicolas, pritenulşlui de 11 ani, a vrut să-l salveze, dar a avut aceeaşi soartă.

Unul dintre copii s-a dus după o minge

Mama lui Nicolas: „Alin s-a dus să ia mingea. Şi Alin a scăpat la fund, nu s-a mai văzut. Şi Nicolas a dat să-l apuce. Şi când a dat să-l apuce, cum a povestit fata aia mică, a rămas cu capul în jos”

Mătuşa lui Nicolas: „Era apa adâncă. Şi cred că a fost îngheţată. Şi probabil că i-a căzut mingea acolo s-a dus dupa ea şi s-a spart gheaţa aia cu ei”

Ajunşi la locul tragediei, salvatorii au încercat ore în şir să-i salveze.

Cristina Oprea, reporter Observator: „După ce i-au scos din apa îngheţată, paramedicii au început manevrele de resuscitare chiar aici pe malul heleşteului. Timp de patru ore au incercat medicii să-i readucă la viaţă pe copii. Fără rezultat”

Încercările au continuat şi în drum spre spital, dar în zadar.

Cristian Dumitraşcu reprezentant ONG: „Au plecat cu două maşini SMURD, unde în jurul orei 12 am aflat şi noi că nu s-a mai putut face nimic, după ore întregi de resuscitare”

Drama fără margini a celor două familii a impresionat comunitatea locală care s a mobilizat pentru a-i ajuta pe părinţi cu cheltuielile de înmormântare.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here