Paul Stănescu: Înghețarea pensiilor românilor este dovada cinismului politic și moral al coaliției austerității – PNL-USR/PLUS

Senatorul de Olt Paul Stănescu spune că vocile și nevoile pensionarilor au fost ignorate și îngropate din nou de către coaliția de dreapta. Pensiile vor fi înghețate, austeritatea devine, din păcate, o realitate.

Secretarul general al PSD mai afirmă că „coaliția sărăciei PNL-USR/PLUS” pune eliminarea pensiilor speciale pe baza neputinței de a le crește. Totodată, senatorul suștine că eliminarea pensiilor speciale este corectă, și ca de fiecare dată, PSD va sprijini acest efort,  fără nicio discuție.

„Însă, ar fi trebuit ca eliminarea pensiilor speciale să contribuie la creșterea pensiilor românilor. Așa ar fi fost corect. Pentru că milioane de pensionari așteptau, încă de anul trecut, aplicarea legii și mărirea punctului de pensie. În plus, discuția despre eliminarea pensiilor speciale vine chiar înainte de adoptarea bugetului sărăciei, ceea ce ne arată, că PNL/USR/PLUS încearcă doar să-și mascheze ipocrizia”, a afirmat Paul Stănescu.

Tot potrivit spuselor senatorului de Olt, peste 5 milioane de pensionari sunt ignorați de către coaliția austerității. PSD are soluții pentru creșterea pensiilor și le-a propus în bugetul alternativ prezentat recent. Față de cel al PNL/USR/PLUS, bugetul prezentat de PSD este un buget pentru oameni, de dezvoltare, nu de înghețare.

„În bugetul nostru este prevăzută creșterea punctului de pensie la 1775 lei din martie și la 1875 lei din septembrie 2021. Tot aici am propus ca pensia minimă, înghețată de PNL în decembrie 2019, să crească la 1000 lei până în martie 2021. Pentru PSD oamenii sunt mereu pe primul loc.

În schimb, dezinteresul cu care PNL a tratat pensionarii de-a lungul timpului este cunoscut, însă cinismul de a nu aplica legea este inacceptabil”, a mai declarat Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here