ITM Olt, acțiuni de amploare. Când vin inspectorii de muncă în control/ Domeniul construcțiilor, vizat

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt va desfașura, în perioada februarie – decembrie 2021, acțiuni prin care se va verifica modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor.

Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor din domeniul construcțiilor în ceea ce privește obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălțime și încurajarea implicării principalilor actori din domeniul construcțiilor, în acțiunea de diminuare a consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul construcțiilor, printre obiectivele inspectorilor de muncă.

Potrivit reprezentanților instituției, sunt vizați angajatori şi lucrători care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcțiilor – cod CAEN 41,42 și 43.

„Campania se va desfășura în mai multe etape, începând în perioada februarie – martie 2021 cu mediatizarea, informarea și conștientizarea angajatorilor și lucrătorilor privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor, prin întâlniri cu aceștia la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt”, se arată într-un comunicat al ITM Olt.

Celelalte etape vor consta în verificări prin acțiuni de control la angajatori, dispunerea de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor, respectiv verificarea realizării măsurilor dispuse.

Desfăşurarea controalelor:

1.Etapa de control se va desfăşura în perioada aprilie – octombrie 2021.

2.Etapa de verificare a realizării măsurilor dispuse şi stabilite în procesele verbale de control încheiate cu ocazia controalelor, se va realiza pe toată durata de desfășurare a campaniei, în funcție de termenele de realizare dispuse cu ocazia controalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here