Șantaj, teroare și camătă: Șapte persoane au fost reținute. Au făcut 60.000 de euro din camătă

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Buzău au făcut ieri 11 percheziții în municipiul Buzău, la domiciliile unor persoane bănuite de tâlhărie, camătă și șantaj.

În urma percheziţiilor, polițiștii au ridicat 77.650 de lei, 24.260 de euro, 7.900 de dolari, 13 telefoane mobile și mai multe înscrisuri. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism.

Din investigații a reieșit că, în perioada 2012-2021, bănuiții ar fi acordat bani cu împrumut mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi, fără a fi autorizați în acest sens. Pentru recuperarea banilor, suspecții ar fi exercitat acte de constrângere fizică și psihică împotriva celor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate.

Prin activitatea infracțională, ar fi obținut aproximativ 60.000 de euro, dar și alte bunuri mobile și imobile.

Șaisprezece mandate de aducere au fost puse în executare, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, camătă şi şantaj, urmând a fi dispuse măsurile legale.

În urma probatoriului administrat, șapte persoane au fost reținute –  5 bărbați și 2 femei – cu vârste cuprinse între 23 și 42 de ani, toate din municipiul Buzău.

Marți, urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de sesizare a instanței, în vederea arestării.

Sursa: romania24.ro-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here