FOCAR de Covid într-un judeţ din România. Aproape 50 de clase au cursurile SUSPENDATE după ce ce mai mulți profesori și elevi s-au infectat

Este alertă sanitară în judeţul Brăila. Cursurile în 41 de clase au fost suspendate după e mai mulți profesori și elevi s-au infectat cu noul coronavirus, informează Inspectoratul Școlar Județean.

În urma verificărilor epidemiologice efectuate, se pare că patru cadre didactice și opt elevi au luat virusul SARS-CoV-2.

Astfel, anunță ISJ Brăila, având în vedere cele 12 cazuri confirmate de Covid-19, activitatea didactică faţă în faţă a fost suspendată în 41 de clase! Asta înseamnă că peste 800 de elevi sunt direct afectați, ei urmând a trece în regim de școală online. Tot în mediul online desfăşoară cursurile alţi 336 de elevi care fac parte din grupe de risc (prezintă probleme de sănătate), precum şi alte 28 de cadre didactice, care fac parte din aceeași categorie.

În ceea ce priveşte scenariile după care se desfăşoară cursurile în unităţile de învăţământ din Brăila, care au la bază rata incidenţei cumulative de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, începând de miercuri, 24 februarie, din totalul de 251 de unităţi din judeţ, 229 îşi desfăşoară cursurile în scenariul verde, 21 în scenariul galben şi una în scenariul roşu.

De altfel, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a reevaluat scenariile de funcţionare ale şcolilor din Capitală, în conformitate cu prevederile normative în vigoare și raportat la rata de incidență a cazurilor, cumulată în ultimele 14 zile (cu valoarea de 2,05 la mia de locuitori).

Potrivit unei hotărâri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă adoptată în şedinţa de luni, cursurile se desfăşoară online în şapte unităţi de învăţământ din Capitală, deoarece infrastructura nu permite respectarea normelor de protecție împotriva transmiterii SARS-Cov- 2.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista școlilor care fac în continuarea cursurile online. Se menţin pe listă Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” şi Şcoala Gimnazială nr. 124, care sunt în această situaţie din 8 februarie și au fost introduse alte cinci unităţi: Şcolile gimnaziale nr. 59, „Sfinţii Constantin şi Elena”, „Adrian Păunescu”, nr. 197 şi „Sf. Andrei”, potrivit Digi24.

În urma şedinţei de lui a CMBSU. s-a a decis că Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”, Grădiniţa nr. 185 şi Grădiniţa nr. 35 vor face cursuri conform scenariului 2, întrucât din comunicarea făcută de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti rezultă faptul că au încetat motivele care impuneau desfăşurarea cursurilor în sistem online.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here