Paul Stănescu: „Amendamentele PSD la legea bugetului promovează bunăstarea românilor și nu austeritatea, precum liberalii”

Secretarul general al PSD Paul Stănescu a fost surprins să audă afirmațiile făcute de premierului liberal Cîțu, potrivit căruia, dacă amendamentele PSD la bugetul de stat ar fi adoptate, România ar fi scoasă din UE.

„Bugetul promovat de liberali este unul al sărăciei”, și ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns, știind că aceasta e realitatea, a spus senatorul de Olt.

Din punctul lui de vedere, Paul Stănescu, crede nu este doar o vorbă aruncată-n vânt a unui politician fără sentimente față de nevoile românilor, ci este și o minciună penibilă a unui premier al dreptei, și nu singurul, care promovează austeritatea și nu bunăstarea.

„Amendamentele PSD promovează bunăstarea românilor. Creșterea alocațiilor pentru copii, construirea de centre medicale comunitare, modernizarea și dotarea spitalelor, 6% din PIB pentru educație și cercetare, creșterea salariilor profesorilor, voucher de 400 lei pentru fiecare copil născut, locuri de muncă ”Fabricat în România” prin stimularea investițiilor și retehnologizarea companiilor românești, despăgubirea agricultorilor pentru seceta din 2020, promovarea exporturilor și  creșterea pensiei minime, de la 800 lei la 1107 lei și a punctului de pensie de la 1442 lei, la 1875 lei (septembrie 2021), toate sunt măsuri pe care le dorim prinse în bugetul anului 2021. Iar sursele de finanțare există și le-am propus deja. Dacă vom crește gradul de colectare a taxelor, accelerăm combaterea evaziunii, recuperăm arieratele și creștem baza de impozitare, atunci vom avea și bani să finanțăm toate măsurile bune pentru români.

Amendamentele PSD nu ne vor scoate niciodată din UE. Ba din contră, ne vor apropia și mai mult de standardele europene în materie de venituri. Dacă vrem o țară care să nu mai fie pe ultimele locuri la nivelul de trai, trebuie să avem și venituri decente pentru români, nu-i așa.

Cîțu, liberalii și guvernul lor de dreapta, ei sunt cei care ne îndepărtează și mai mult de Europa, înghețând salarii și pensii, practic bunăstarea românilor”, a afirmat Stănescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here