Fost director al SC Piețe SA Timișoara, prins pe Otopeni și reținut. Doi jurnaliști l-au acuzat de șantaj

Fostul director al SC Piețe SA Timișoara, Ioan Nasleu, pe numele căruia doi jurnaliști au făcut plângere penală pentru șantaj, a fost reținut. El a fost prins joi dimineață pe Aeroportul Otopeni, de unde încerca să plece spre SUA.

Inspectoratul de Poliție Timiș a transmis că bărbatul de 50 de ani a fost găsit de polițiști pe Aeroportul Otopeni și a fost dus la audieri la Inspectoratul de Poliție Județean Timiș. După trei ore, el a fost reținut, scrie pressalert.ro. Pe numele lui, editorul-șef al pressalert.ro, Dragoș Boța și soția lui, Iulia Boța, director general al debanat.ro, au depus în 18 februarie plângere penală pentru șantaj, astfel că el fusese dat în consemn la frontieră.

Dragoș Boța susține în plângerea transmisă procurorilor că ar fi primit de la Ioan Nasleu un mesaj de amenințare pe WhatsApp, prin care i se cerea să renunțe la articolele defăimătoare, în caz contrar urmând să fie făcută publică o înregistrare video defăimătoare cu soția lui, scrie ziuadevest.ro. Boța îi ceruse un punct de vedere în legătură cu un articol care urma să fie publicat.

În 19 februarie, pe numele lui Nasleu a fost începută urmărirea penală pentru amenințare și șantaj, ulterior renunțându-se la prima acuzație. În 23 februarie, urmărirea penală s-a extins cu încă o infracțiune de șantaj.

Ni s-a transmis că dacă publicațiile noastre, pressalert.ro și debanat.ro, vor continua să scrie despre ce face va face publică o pretinsă înregistrare compromiţătoare. Cum nu exisă nimic de acest fel și pentru că amândoi nu putem accepta ca viața noastră și activitatea profesională să fie negociată, am decis să facem ce este firesc și normal – să sesizăm autoritățile statului”, au scris pe Facebook cei doi jurnaliști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here