PSD Olt, amendament la Legea bugetului, solicitând ca banii pentru plata indemnizațiilor de handicap să vină de la Guvern

Printre amendamentele pe care social-democrații le depun pentru modificarea Legii bugetului de stat pe 2021 se numără și cel depus de PSD Olt, care solicită ca banii pentru plata indemnizațiilor de handicap să vină de la Guvern.

Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat că este nefiresc ca primăriile să facă respectivele plăți pentru un drept asupra căruia nu administrațiile locale au controlul.

„Eu am tras de-a lungul timpului numeroase semnale privind această situaţie. Primăriile nu au controlul asupra acestor indemnizaţii de handicap şi afectau bugetul şi după construirea bugetului şi au fost repartizaţi banii pe anumite capitole. Atât timp cât controlul asupra intrării în plată a acestor indemnizaţii nu îl au administraţiile locale, ar trebui ca acestea să fie, la fel ca venitul minim garantat conform Legii 416, tot la Guvernul României. Dosarele se dau către primării, iar banii ar trebui să vină tot de la Bucureşti. Nu se poate să pui primarii să plătească în cursul anului noii intraţi în plată, în condiţiile în  care nu se face nicio rectificare şi nu le dai buget pentru acest lucru”, a spus, joi, liderul PSD Olt, potrivit gazetanoua.ro.

Declarații pe acest subiect a făcut și deputatul de Olt Florin Barbu, care a semnat amendamentul.

„Am făcut acest amendament pentru ca sumele necesare pentru plata acestor indemnizații, să vină, integral, de la Bugetul statului.

Vă mai amintiti ce a făcut Guvernul Orban în 2020, în plină pandemie?

I-a lăsat pe acești oameni, persoane cu handicap și însoțitorii lor, timp de câteva luni, fără bani, iar autorităților județene și locale au fost nevoite să facă ele aceste plăti, în plină criză sanitară, când de abia functionau.

Această situație nu se mai poate repeta!”, a scris, pe pagina sa de socializare, parlamentarul social-democrat.

Tot din Olt au plecat și alte amendamente, cu precădere cele privind acordarea de fonduri necesare mai multor investiții în toate localitățile din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here