Raed Arafat anunţă o nouă modalitate de raportare a cazurilor COVID: Calculul este total. Va fi o creştere!

Raed Arafat anunţă schimbări la modalitatea de raportare a cazurilor COVID. Şeful DSU susţinecă noua modalitate va fi o soluţie corectă şi nu crede că aceasta va avea un impact foarte mare.

Raed Arafat anunţă o nouă modalitate de raportare a cazurilor COVID. Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii spune că decizia s-a luat de către colegii de la Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific.

„E o decizie care s-a luat de către colegii de la Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific (privind gestionarea bolilor, n.r.) acum două săptămâni şi jumătate, s-a intrat cu ea la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a decis să fie aplicabilă începând de astăzi (joi, n.r.). Impactul depinde de localitate, dar nu va fi mare, din câte ştiu. Dacă e corect ce am ca informaţie, la Bucureşti va fi o creştere de 0,02%. S-a considerat că asta va fi o soluţie corectă pentru a include totul şi pentru a nu fi separate focarele de celelalte cazuri. Calculul este total, toate cazurile dintr-o localitate sau judeţ vor intra în incidenţă, pe ultimele 14 zile”, a declarat Raed Arafat.

Şeful DSU a făcut referire la prevederile Hotărârii nr. 8 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de prelungire a stării de alertă în România, în care se prevede că Direcţiile de Sănătate Publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, calculează zilnic, pentru fiecare localitate din zona de competenţă, incidenţa cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile şi prezintă Comitetului judeţean sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, analiza rezultată în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilite.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat joi 3.923 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore în România. Totodată, s-au înregistrat 81 de decese. 985 de persoane sunt internate la ATI.

Până astăzi, 25 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 791.971 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  733.616 pacienți au fost declarați vindecați, după cum transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Bilanţ coronavirus 25 februarie. Până astăzi, 20.167 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 24.02.2021 (10:00) – 25.02.2021 (10:00) au fost raportate 81 de decese (39 bărbați și 42 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here