Acasă International Doliu în lume...

Doliu în lumea sportului. S-a stins din viață o adevărată legendă. A fost infectat cu noul coronavirus

Doliu în lumea sportului la nivel mondial. O adevărată legendă s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu noul coronavirus. Era extrem de cunoscut pentru toate victoriile din întreaga sa carieră.

Doliu imens în lumea sportului la nivel mondial. Fostul baschetbalist iugoslav Milenko Savovic, care a evoluat cea mai mare parte a carierei sale la Partizan Belgrad, s-a stins din viaţă al vârsta de 61 ani.

Anunțul a fost făcut de presa sârbă, iar potrivit sursei citate, acesta a fost infectat cu noul coronavirus, însă a pierdut lupta, scrie EFE. 

De menționat este faptul că, Savovic a fost pilotul lui Partizan Belgrad timp de 12 ani, până în 1989, într-o perioadă în care această gruparea obţinut succese importante: trei titluri de campioană a Iugoslaviei, trei Cupe Korac şi două Cupe ale Iugoslaviei.

A avut o carieră impresionantă. El a evoluat apoi timp de un sezon în Spania, la Granada (1989-1990), încheindu-şi cariera la echipa sârbă Vojvodina.

Nu a renunțat la sport nici după ce s-a retras. Mai exact, potrivit sursei citate, după retragere, Milenko Savovic a devenit directorul sportiv al lui Partizan, contribuind din această postură la câştigarea Ligii Europei (actuala Euroligă) în 1992.

Doliu în lumea sportului 

Vestea tragică a morții lui Milenko Savovic vine la câteva zile după ce fondistul Osman Junuzovic, unul dintre cei mai buni atleţi din Bosnia-Herţegovina, a încetat din viaţă la doar 27 de ani.

Anunțul a fost făcut de Federaţia de atletism din ţara sa, fără să precizeze cauza decesului, informează EFE. Comunicatul Federaţiei reaminteşte că Junuzovic a fost campion balcanic la 3.000 m obstacole şi a cucerit titlurile naţionale în cursele de fond de 5.000 m, 8.000 m, 10.000 m, semimaraton şi maraton. Junuzovic a cucerit, totodată, diverse medalii la campionatele europene.

La finele lui 2017, Osman Junuzovic a suferit o leziune a nervului sciatic, însă a revenit rapid şi cu succes în competiţii, în ciuda faptului că medicii se aşteptau la un proces lung de recuperare.

Cotidianul Sarajevo Times precizează că decesul atletului a fost confirmat şi de fratele acestuia, Amir, iar cauza morţii ar fi fost un stop cardiac.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here