Marius Iancu și Florin Barbu, critici dure la adresa Puterii pentru că lasă Oltul fără bani pentru investiții

Parlamentarii PNL, USR și UDMR au votat împotriva celor peste 100 de amendamente depuse de parlamentarii social-democrați din Olt la proiectul Legii bugetului de stat pe anul în curs, pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare a comunităților locale din mai multe zone ale județului.

Deputatul PSD Florin Barbu susține că, în acest context, fără investiții, România nu poate avea o economie sănătoasă.

„Aproape de miezul nopții, am prezentat și susținut, în plen, alături de colegii mei, parlamentarii de Olt, cele peste 100 de amendamente pe care le-am făcut la Proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021, pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare ale localităților din Olt.

Din păcate, parlamentarii PNL, USR și UDMR au votat împotriva acestor amendamente.

Nu putem avea o economie sănătoasă fără investiții!

Numai în acest fel, creștem nivelul de trai al cetățenilor, creștem economia și creăm locuri de muncă.

A fost o bătălie pierdută, noaptea trecută în Parlament, dar mergem mai departe, pentru că știm de ce au nevoie comunitățile locale și ne vom bate, în continuare, să obținem bani pentru drumuri, rețele de apă și canalizare, școli și grădinițe, baze sportive sau pentru investiții în spitale”, a scris, pe pagina sa de socializare, Florin Barbu.

O reacție pe același subiect a venit și din partea deputatului PSD de Olt Marius Iancu, care îi acuză pe premierul României, Florin Cîțu, că, astfel, se răzbună pe olteni pentru faptul că ei au votat, în majoritate, atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare, candidații Partidului Social Democrat.

„Înainte de a ajunge în Parlament, la dezbaterile Proiectului Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021, m-am uitat, încă o dată, pe lista de proiecte pentru comunele din nordul județului Olt, pentru care am făcut amendamente.

Nici unul nu a fost aprobat, pentru că liberalii și useristii consideră că oltenii, din aceste comune, nu merită să aibă drumuri, rețele de apă și canalizare, școli, grădinițe sau creșe.

Merită însă numai cetățenii județului Covasna, cel mai mic din România care primește de la Guvern 21 milioane lei sau municipiul Brașov care primește 30 de milioane de lei, de 4 ori mai mult decât tot județul Teleorman, de exemplu.

Județul Olt, municipiul Slatina și celelalte localități nu primesc niciun leu pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare.

Oltenii votează PSD și trebuie pedepsiți.

Aceasta este viziunea Guvernului PNL-USR-UDMR.

Viziunea PSD a fost de a dezvolta unitar toate comunitățile din România pentru că, indiferent de votul lor, de zona geografică sau de etnie, toți suntem români.

Așa că, nu am cum să votez acest Buget care condamnă comunități întregi la subdezvoltare și sărăcie.

Nu am cum să votez acest Buget ilegal pentru că Guvernul Cîțu nu respectă legile și nu mărește alocațiile și pensiile.

Nu am cum să votez acest Buget pentru că eu îi reprezint pe olteni, am datoria să le apăr interesele și să lupt pentru că ei să aibă un trai mai bun, iar Cîțu a uitat că, pe harta României, există și județul Olt, cu 112 localități și cu peste 415.000 de olteni care sunt tot români și au același drepturi ca românii preferați ai Guvernului PNL-USR- UDMR”, a scris, recent, pe pagina sa de socializare, Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here