ALERTĂ în Olt: O localitate va intra în carantină după ce numărul cazurilor de COVID-19 a EXPLODAT!

Comuna Vișina Nouă va intra în carantină pentru 14 zile, începând de miercuri seară, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a explodat, ajungând la peste 13 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit prefectului de Olt, Florin Homorean, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis că, în cazul comunei Vișina Nouă, sunt întrunite condițiile pentru instituirea carantinei zonale.

„În Comitetul Județean pentru Situații de Urgență am stabilit, pe baza datelor puse la dispoziție de Direcția de Sănătate Publică, că la nivelul comunei Vișina Nouă sunt întrunite condițiile pentru instituirea carantinei zonale. DSP a informat Institutul Național de Sănătate Publică, care dă avizul pentru o asemenea măsură”, a declarat prefectul de Olt.

Măsura ar urma să fie decisă în seara aceasta, prin ordin, de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat.

În Vișina Nouă incidența cumulată a infectărilor cu SARS-CoV-2 a explodat în ultimele 14 zile, ajungându-se la 13,61 cazuri la 1000 de locuitori.

Carantina zonală este o măsură de prevenire a răspândirii bolilor infectocontagioase, prin care se urmărește separarea fizică a persoanelor și activităților, inclusiv limitarea circulației dintr-un perimetru afectat de o boală infectocontagioasă de perimetrele învecinate, astfel încât să se prevină răspândirea infecției sau contaminării în afara acestui perimetru.

Azi, 3 martie, o localitate se află în scenariul roșu, 19 localități se află în scenariul galben, restul localităților fiind în scenariul verde. De asemenea, în 54 de localități nu a fost înregistrat nici un caz de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile.

Iată situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here