În lipsa bugetului pe 2021, CJ Olt va folosi 5,3 milioane de lei din excedentul de anul trecut pentru plata unor investiții

Aleșii județului au adoptat, în ședința extraordinară de luni a Consiliului Județean Olt, un proiect de hotărâre care permite administrației județene să efectueze plăți în limita a 1/12 pe lună, pentru continuarea investițiilor demarate anul trecut, din excedentul bugetar al anului 2020, asta în lipsa bugetului pentru 2021, care nu a fost încă aprobat.

De astfel, aceasta este singura procedură prin care administrațiile publice locale pot face plăți în lipsa bugetului anual.

„Așa cum se știe, până la această dată bugetul nu este aprobat, iar în lipsa bugetului, pentru plata investițiilor începute încă de anul trecut, folosim o parte din excedentul pe care l-am avut anul trecut. Din acest excedent putem plăti până la 1/12 pe total lună, așa cum este procedura până la aprobarea bugetului. Acei bani merg pentru plata unor facturi ale investițiilor începute anul trecut. Este vorba de peste cinci milioane de lei care merg din excedent pentru dezvoltare”, a declarat, după ședință, președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Suma aprobată pentru plăți este de 5.351.862,64 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here